Marea Britanie are un număr record de copii sub vârsta de 16 ani care se identifică ca fiind transgender. Louise Bowers, ofițer senior al sondajului de opinie, a declarat pentru The Sun că majoritatea adolescenţilor se află în acestă situaţie, una de tranziţie, de confuzie, dar pentru premierul britanic nu este o problemă.

Potrivit lui Bowers, un număr tot mai mare de  adolescenţi sunt înscrisţi  la clinicile de identitate de gen. Anul trecut, Ministrul egalității britanice, Penny Mordaunt, a ordonat o investigație urgentă, după ce s-a constatat o creștere cu 4,415% a numărului de fete care urmau să fie tratate şi aflate în perioada de "tranziție". 

Cu toate acestea, creșterea anormală a confuziei de gen în cazul copiilor de vârstă mică nu este o problemă, potrivit premierului britanic Theresa May, care a declarat că este "hotărâtă să lupte pentru a eradica agresiunea homofobă și transfobă". "Am stabilit planuri de reformare a Legii recunoașterii genului și de raționalizare și de delimitare a procesului de schimbare a genului, deoarece trans este o boală și nu ar trebui tratată ca atare", a adăugat ea.

Chris McGovern, fost consilier al Departamentului de Educație, a declarat: "Oamenii fac o carieră din a încuraja copiii să pună la îndoială sexul la o vârstă când trebuie să fie lăsați să fie copii. Când profesorii ridică aceste probleme, copiii pot deveni confuzi sau nefericiți și traumatizați de acesta".