Marea Britanie ar putea pierde un număr record de milionari până în 2028

Marea Britanie ar putea pierde un număr record de milionari până în 2028

Marea Britanie va pierde probabil aproape unul din șase milionari în dolari americani până în 2028.

În schimb, numărul acestora va crește în alte țări, inclusiv în Statele Unite și în Taiwan, potrivit unui raport.

Numărul milionarilor britanici va scădea

Raportul UBS Global Wealth prevede că numărul milionarilor în dolari din Marea Britanie va scădea cu 17% în 2028. De asemenea, raportul prevede o scădere de 4% în Țările de Jos.

Paul Donovan, economist-șef al UBS Global Wealth Management, a declarat că îndepărtarea de Marea Britanie reflectă parțial faptul că, cu al treilea cel mai mare număr de milionari, cifra sa este în prezent "disproporționat de mare".

"Evident, ați văzut în Marea Britanie în ultimii ani, la fel cum ați văzut și în alte țări, implicațiile care decurg din sancțiunile împotriva Rusiei", a declarat el la o conferință de presă.

Donovan a declarat că decizia Marii Britanii de a elimina statutul de "non-dom" - care permite rezidenților bogați, adesea străini, să evite impozitarea veniturilor din străinătate - a avut, de asemenea, un "efect redus".

"Populația milionară non-indigenă, populația globală va căuta tot timpul locații cu taxe reduse", a spus el. În plus, el a adăugat că acest lucru "nu este o funcție a politicilor britanice în sine", ci reflectă "factorii de atracție" din alte țări. Aici el a indicând Dubai și Singapore.

Grupul imobiliar britanic Winkworth a declarat separat miercuri că cererea de proprietăți de lux a fost afectată de politicile fiscale care vizează persoanele bogate și de o propunere a noului guvern laburist de a impozita școlile private.

Raportul UBS prevede că numărul total de milionari în dolari în Statele Unite va crește cu 16% până în 2028.

Bogăția globală este în creștere

UBS a declarat că "bogăția" este definită ca valoarea activelor financiare plus activele reale deținute de gospodării, minus datoriile acestora. Raportul se bazează pe 56 de piețe care reprezintă aproximativ 92,2% din averea globală, a precizat banca elvețiană.

În general, în dolari, averea globală a crescut cu 4,2% în 2023, după o scădere de 3% în 2022.

Numărul adulților cu averi de peste 1 milion de dolari va crește în 52 din cele 56 de piețe până în 2028, conform previziunilor raportului. Cea mai puternică creștere a numărului de milionari - de 47% - ar urma să aibă loc în Taiwan. Acest lucru se datorează industriei de microcipuri din această țară.

UBS a declarat că, în cei 15 ani de când a publicat raportul, regiunea Asia-Pacific a înregistrat cea mai mare creștere a averii, de aproape 177%. Pe locul doi este America, cu aproape 146%. În Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) a crescut cu doar 44%.

Cu toate acestea, regiunea Asia-Pacific a înregistrat, de asemenea, cea mai mare creștere a datoriilor, se arată în raport. Datoria totală în regiune a crescut cu peste 192% din 2008, conform Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News