Doi tineri englezi au fost condamnaţi la închisoare de tribunalul Old Bailey din Londra

 Mesajele au fost cele care i-au incriminat, mesaje de ură în care îndemnau la uciderea ducelui de Sussex, vinovat de a avea un copil cu afro-americana Meghan Markle. Printre altele, Michal Szewchuk, de 19 ani şi  Dunn-Koczorowski, din Londra, au fost prinşi ''în offside'' în timp ce ridicau în slăvi pe nazistul norvegian Andres Breivik şi încurajau la linşajul bărbaţilor şi femeilor albi care se căsătoresc sau au relaţii cu alte rase.

Amândoi tinerii, din familii de origine poloneză

Au fost declarat vinovaţi în faţa tribunalului Old Bailey, pentru încurajarea terorismului. Sentinţa emisă acum  îi condamnă la 4 ani, respectiv la 18 luni de închisoare. În afara mesajelor de ură, cei doi tineri nazişti au difuzat online instrucţiuni despre cum se fabrică bombele. Pe blogul său, Szewchuk îndemna şi la violuri, dar aducea şi laude lui Hitler. 

Procesul lor a durat mai mult de un an, iar denunţul a fost făcut de BBC, care a deconspirat activitatea lor în urma unei investigaţii proprii. Cei doi făceau parte dintr-un grup de activişti neonazişti şi suprematişti albi numit Sonnenkrieg Division (Divizia Războiul Soarelui). În timpul audierilor, procurorul Naomi Parsons a declarat că ''Aceasta nu este o organizaţie de bloggeri, Este o incitare la acţiune'', titrează Leggo.