Mare atenție la varianta Omicron! Care sunt cele șapte simptome identificate la cei infectați

Sursa: Pixabay

Alte două cazuri cu varianta Omicron au fost detectate la Londra, ceea ce duce la 11 numărul total de persoane cu tulpina identificată în Marea Britanie. Simptomele noii tulpini sunt total diferite de varianta Delta. 

Oamenii de știință au reuşit să afle mai multe cu privire la noua variantă Omicron şi aşa au descoperit care sunt cele șapte simptome timpurii raportate și de ce diferă ele de varianta Delta. Dr. Angelique Coetzee, președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, a tras prima alarma cu privire la noua tulpină.

Ea a spus că simptomele COVID-19 legate de Omicron au fost „extrem de ușoare”. Vorbind cu BBC, dr. Coetzee a relatat despre cum a remarcat la un pacient că prezenta simptome neobișnuite, care diferă de cele asociate cu varianta Delta – cea mai dominantă tulpină la nivel global în prezent.

Ea a explicat că un pacient de sex masculin, în jurul vârstei de 33 de ani, i-a spus medicului că este „extrem de obosit în ultimele zile”. Pacientul nu a avut o dureri în gât, dar a spus avea niște „zgârieturi”.

Simptomele legate de tulpina Omicron pot include:

-Oboseală extremă -Febră -Dureri de corp -Durere de cap -Transpirații nocturne -Curge nasul -Gât cu zgârieturi.

Unben Pillay, un medic generalist care practică în Midrand, Johannesburg, a declarat la o ședință de informare convocată de Departamentul de Sănătate din Africa de Sud că, deși „este încă devreme”, cazurile pe care le vedea sunt de obicei ușoare. „Vedem pacienți prezenti cu febră, transpirații nocturne și multe dureri corporale”, a spus el.

Pacienţii cu Omicron nu tușesc, nu pierd mirosul şi gustul

De asemenea, pacienții care prezentau simptome Omicron nu au avut o tuse persistentă sau pierderea gustului sau a mirosului - simptome asociate în mod obișnuit cu tulpinile anterioare de COVID-19. Un motiv pentru astfel de simptome diferite în comparație cu varianta Delta s-ar putea datora modificărilor în modul în care virusul interacționează cu celulele imune.

Multe simptome comune ale bolii, cum ar fi febra sau curgerea nasului, sunt cauzate în principal de răspunsurile noastre imunitare la infecții, mai degrabă decât de daune directe cauzate de viruși sau bacterii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că va dura săptămâni pentru a înțelege modul în care varianta poate afecta diagnosticele, terapia și vaccinurile. Observațiile inițiale ale Dr. Coetzee se bazează doar pe un număr foarte mic de cazuri, iar experții sunt îngrijorați de numărul mare de mutații al lui Omicron. Dovezile preliminare sugerează că tulpina are un risc crescut de reinfecție, relatează Express.