Mare atenție la aceste alimente atunci când le consumați. Pot avea efecte negative asupra sănătății tale

legume Sursa: arhiva EVZ

Fructele și legumele sunt recomandate adesea pentru a fi incluse în alimentație, însă unele dintre ele, dacă nu sunt consumate corect, pot avea un efect negativ asupra organismului tău.

Unele alimente conțin anumite toxine care ne pot face rău odată ce le-am mâncat. Tocmai de aceea trebuie să fim deosebit de atenți la cum consumăm anumite alimente.

Socul

Florile de soc sunt utilizate de cei mai mulți pentru a face siropuri și sucuri, însă puțini știu că doar florile sunt comestibile. Prin urmare, dacă sunt ingerate și părți din tulpină sau alte părți ale plantei, acestea pot cauza grave probleme la stomac.

Ciupercile

Ciupercile din pădure sunt cunoscute pentru efectele lor nocive asupra organismului. De aceea, medicii atrag atenția că acestea nu trebuie consumate sub nicio formă, și chiar și cei care cred că le cunosc se pot înșela.

Ricinul

Semințele de ricin nu trebuie consumate sub nicio formă. Doar patru- opt semințe îți pot provoca senzaţii de arsură în gură şi în gât, dureri abdominale intense, diaree cu sânge, iar în 3-5 zile acestea pot duce la moarte, în special dacă intoxicaţia nu este tratată.

Cartofii

Chiar și cartofii ne pot cauza probleme. Trebuie să acordați deosebită atenție în special acelor cartofi care prezintă pete verzui. Aceștia sunt cartofii care nu sunt comestibili și pot reacționa ca o otravă pentru organism.

Migdalele

Migdalele sunt de asemenea otrăvitoare, însă doar dacă nu sunt preparate la o sursă de căldură. Seminţele sunt pline de cianuri şi în multe ţări este ilegal să fie vândute până nu au fost procesate pentru a îndepărta otrava din aceste semințe.

Cireșele

Deși iubim cireșele, nu trebuie să mâncăm și sâmburele lor. Odată mestecat, acest sâmbure elimină în organismul nostru cianură de hidrogen. Simptomele de otrăvire uşoară includ dureri de cap, ameţeală, confuzie, anxietate şi vărsături, iar dacă a fost consumat în doze mai mari pot fi cauzate dificultăţi în respiraţie, creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, dar şi insuficienţă renală.

Merele

Și în semințele mărului se află cianuri. Deși efectele acestora sunt nesemnificative asupra organismului, ele nu sunt recomandate, mai ales dacă sunt consumate în cantități mari.

Roșiile

Tulpinele și frunzele roșiilor sunt cele la care trebuie să avem grijă. Ele conţin o substanţă chimică cunoscută sub numele de glicoalcaloid, substanță ce poate provoca dureri de stomac sau nervozitate.

Ardeiul iute

În această legumă se întâlnește capsaicini, ea fiind responsabilă pentru senzația de iute. Consumați în cantități mari, ardeii iuți pot devenit otrăvitori tocmai din cauza acestei substanțe. Efectele ei se vor resimți asupra pielii, sub forma unei arsuri, potrivit doctorulzilei.ro.