Evenimentul Zilei > Actualitate > Mare atenţie dacă mergeţi în Bulgaria! S-au schimbat regulile. Ce trebuie să ştiţi înainte de a porni la drum
Mare atenţie dacă mergeţi în Bulgaria! S-au schimbat regulile. Ce trebuie să ştiţi înainte de a porni la drum

Mare atenţie dacă mergeţi în Bulgaria! S-au schimbat regulile. Ce trebuie să ştiţi înainte de a porni la drum

Mare atenţie dacă mergeţi în Bulgaria! MAE a anunţat noile reguli impuse de Bulgaria pentru românii care doresc să intre în ţara respectivă.

Mare atenţie dacă mergeţi în Bulgaria! S-au schimbat regulile. MAE face un anunţ de ultimă oră pentru românii care doresc să călătorească în Bulgaria.

Pe unde pot intra românii dacă nu au testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 

MAE precizează că românii care intenţionează să meargă în Bulgaria şi care nu se încadrează în excepţiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ, pot intra în ţara vecină numai prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin şi Vama Veche-Durankulak.

Mare atenţie dacă mergeţi în Bulgaria! Care sunt noile reguli impuse de ţara vecină

MAE reaminteşte că sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane:

-persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria;

-şoferii de autobuz, angajaţi în transportul internaţional de pasageri;

-şoferii autocamioanelor care efectuează transport internaţional de mărfuri;

-membrii echipajelor navale;

-membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la şi către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria şi personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri.

Mare atenţie dacă mergeţi în Bulgaria! S-au schimbat regulile

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: 0035929712858 şi 0035929733510. Apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, inclusiv prin consultarea paginilor de internet AICIAICI  sau AICI, se arată în comunicatul oficial publicat pe siteul oficial al Ministerului Afacerilor Externe