Mare atenţie! Acestea sunt fructele şi legumele care conţin o cantitate foarte mare de pesticide. Fructele cele mai periculoase sunt merele, căpşunile şi strugurii.
Acestea sunt fructele şi legumele care conţin o cantitate foarte mare de pesticide
Unele fructe și legume sunt pline de pesticide. Iar pentru a ajuta conumatorii, a fost publicată o listă a alimentelor consumate pe scară largă cu concentrație mare de pesticide.
“Premiza este că oamenii nu vor să mănânce pesticide împreună cu fructele şi legumele. De aceea continuăm să le spunem cumpărătorilor despre produsele chimice folosite în agricultură. Şi care apar în fructe şi legume, pentru a le da posibilitatea să mănânce sănătos”, declară Ken Cook, preşedintele şi cofondatorul EWG.
Acestea sunt fructele şi legumele care ne otrăvesc
Dacă aceste substanțe chimice contribuie la o „calitate” mai bună a alimentelor, tot ele pot dăuna sănătății celor care le consumă.
Merele trebuie curăţate de coajă
Acest fruct ocupă prima poziţie din acest clasament. Aproape toate mostrele (99%) conţineau pesticide.
Mărul este un fruct bogat în pectine și excelent pentru sănătate, dar e tratat cu peste 40 de pesticide diferite, contra insectelor și ciupercilor. Fermierii aplică biocidele direct pe coaja fructului. Chiar dacă această parte este cea mai hrănitoare, este mai bine s-o aruncăţi.
Țelina are mai mult de 60 de pesticide. Este o legumă des întâlnită în bucătărie, dar care poate fi foarte toxică, dacă nu este spălată și curățată corespunzător. Aici intră şi gogoşarii, strugurii, nectatinele, piersicile
Pline de antioxidanți, căpșunele sunt fructe sănătoase. Dar, la fel ca țelina, căpșunele conțin peste 60 de substanțe chimice care ucid organismele vii. În schimb, căpșunele congelate au mult mai puține pesticide. Nici aromatele piersici nu sunt lipsite de riscuri. Și ele sunt stropite cu peste 60 de pesticide, doar cele din conserve ar putea fi mai curate.
Spanacul şi roșiile sunt pline de substanțe toxice
Frunzele de spanac sunt tratate cu circa 50 de pesticide. Spanacul conservat conține cantități mai mici din aceste otrăvuri. Cireșele nu pot concura cu conținutul de pesticide din mere, dar trebuie să știți că acești compuși toxici au fost găsiți în 85% dintre cireșe. Strugurii conțin aproximativ 30 de pesticide, ceea ce face ca și vinul să devină un produs potențial toxic. Nectarinele sunt pline de pesticide, 82,9% dintre fructe fiind afectate de aceste substanțe dăunătoare. O singură roşie conţinea 13 tipuri diferite de pesticide, scrie fanatik