Marcel Ciolacu l-a invitat pe premierul Bavariei să viziteze Castelul lui Dracula, dar „nu pe lună plină”

Marcel Ciolacu l-a invitat pe premierul Bavariei să viziteze Castelul lui Dracula, dar „nu pe lună plină” Ciolacu și premierul Bavariei. Sursa foto: Facebook

Marcel Ciolacu l-a invitat pe prim-ministrul Bavariei la Castelul lui Dracula. Premierul l-a avertizat pe Markus Söder că „indiferent de cât de mult usturoi o să mâncăm, să nu mergem într-o noapte cu lună plină”.

Marcel Ciolacu l-a invitat pe premierul Bavariei să viziteze Castelul lui Dracula

Marcel Ciolacu a fost primit, marți, de către prim-ministrul Markus Söder. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Cancelariei de Stat Bavareze. Imediat după întrevedere au avut loc declarații comune de presă.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi Biroul OvalMarcel Ciolacu l-a invitat pe premierul Bavariei să viziteze Castelul lui Dracula. Sursa foto: Facebook

Marcel Ciolcau l-a invitat pe prim-ministrul Statului Liber Bavaria, Markus Söder, în vizită în România. Premierul i-a propus să viziteze Castelul Bran dar și Delta Dunării.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aș dori să vă invit cât mai curând la București, așa cum ați spus și dvs, să avem și un forum economic, să vizitați și Delta Dunării și nu în ultimul rând Castelul lui Dracula. Eu îmi mențin părerea: indiferent de cât de mult usturoi o să mâncăm, să nu mergem într-o noapte cu lună plină, ci într-o noapte cu lună normală”, a spus premierul Marcel Ciolacu în cadrul declarațiilor comune de presă cu Markus Söder.

Marcel Cioacu se află, începând de luni, într-o vizită oficială de două zile în Landul Bavaria, Germania. Vizita marchează împlinirea a 25 de ani de relaţii bilaterale româno-bavareze.

Premierul a fost însoțit de Sorin Grindeanu

În cadrul vizitei oficiale, Marcel Ciolacu este însoțit de Sorin Grindeanu, de ministrul Apărării Angel Tîlvăr, de ministrul afacerilor Externe, Luminița Odobescu, de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, și de ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu.

Ar putea fi o imagine cu 16 persoane şi textMarcel Ciolacu l-a invitat pe premierul Bavariei să viziteze Castelul lui Dracula. Sursa foto: Facebook

Conform datelor prezentate de Guvern, dintre landurile germane, Bavaria reprezintă cel mai important investitor şi partener comercial pentru România, cu un volum de schimburi comerciale de circa 8,37 miliarde de euro.

Pe locul 2 se situează Landul Baden Wurttemberg cu 8,22 miliarde de euro, iar pe locul 3 Landul Renania de Nord-Westfalia cu 7,39 miliarde de euro, acestea vizând în principal domeniile construcţiilor de maşini, piese şi componente din industria auto, IT, informează Agerpres.