Evenimentul Zilei > Justitie > DECIZIE de ultimă oră a MApN. Parchetul Militar a fost sesizat în legătură cu Programul CORVETA
DECIZIE de ultimă oră a MApN. Parchetul Militar a fost sesizat în legătură cu Programul CORVETA

DECIZIE de ultimă oră a MApN. Parchetul Militar a fost sesizat în legătură cu Programul CORVETA

Un raport cu privire la procedura de achiziție a Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională” a fost prezentat ministrului Apărării Naționale de către secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat.

Conform comunicatului MApN, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”.

„Având în vedere acest aspect, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea  procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate.”, se mai arată în comunicat.