Maneaua care a scindat în două societatea românescă. Cum se „apără” Tommy Cash. „Asta chiar înseamnă ceva pentru mine”

Maneaua care a scindat în două societatea românescă. Cum se „apără” Tommy Cash. „Asta chiar înseamnă ceva pentru mine” Electric Castle. Sursa foto: Facebook

Tommy Cash, Dj-ul estonian care a pus manele la festivalul de muzică Electric Castel, a reușit să împartă societatea românească în două.

Rapperul Tommy Cash a pus manele vineri noapte la Electric Castle (EC), asta după ce Salvatore Ganacci, DJ-ul italian a „mixat” la Neversea, acum două săptămâni, aceeași melodie  Adrian Minune - „Așa sunt zilele mele”, una dintre cele mai populare manele.

Gestul celor doi artiști a stârnit dezbateri aprinse pe internet. În vreme ce unii participanți ai celor două festivaluri s-au arătat indignați de acest gest, alții au lăudat inițiativa, au cântat și au dansat pe ritmuri de manele.

Oamenii au ajuns să se jignească destul de dur între ei, împărțindu-se, cu sau voia lor, în două categorii. Cei care s-au arătat încântați de această surpriză, și cei care consideră mișcarea artiștilor un afront la adresa românilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă la Neversea organizatorii nu au avut nicio problemă cu decizia lui Ganacci, lucrurile nu au stat la fel și pentru Tommy Cahs.

Dat fiind faptul că acesta nu a fost invitat pentru prima dată la Electric Castle, organizatorii au decis ca de acum încolo să îl interzică.

„Tommy a preferat să aducă în show-ul său o linie muzicală și vizuală mult prea explicită, care arată lipsă de respect față de publicul nostru. Asta implică și continuarea neoriginală a controversei de la Neversea, doar de dragul promovării. Îl iubim pe Tommy pentru atitudinea sa antipolitical correctness”, a declarat pentru VICE managerul de comunicare Electric Castle, Andi Vanca.

Cum se „apără” artistul

Artistul susține că i se pare „înjositor, oribil și șocant că există oameni care consideră că un stil de muzică e destinat săracilor și needucaților” și hilar că organizatorii EC „se consideră prea elitișiti” ca să-l lase să incorporeze în setul său o piesă care a fost cântată în trecut în România.

„Am primit acestă piesă de la un prieten. Mi s-a părut ca orice altă «melodie amuzantă din trecut». Toate țările, mai ales Europa de Est, au muzica lor pop proastă din anii 90. Eu vin dintr-o astfel de țară și asta chiar înseamnă ceva pentru mine”, a spus el pentru VICE.

A mai rămas un festival

După „isprava” celor doi artiști care au performat la Neversea și Electric Castle, pe buzele tuturor iubitorilor de muzică electronică ce vor participa la Untold, stă o singură întrebare: vor fi puse manele și la festivalul ce va avea loc la Cluj, la începutul lunii August?