Cehoica Nikola Trochtova care a fost la concertul de pe arena Manchster a declarat pentru postul public de radio din Cehia că „nu a existat absolut niciun control de securitate”.

„Ne-au lăsat să intrăm fără niciun control, să vadă dacă aveam ceva la noi…Singurul lucru de care erau interesați era să nu avem sticle cu apă asupra noastră. Aproape că nu ne-au controlat nici gențile, nu s-au uitat aproape deloc”, scrie The Guardian.

AP scris că  Trochtova a povestit că părăsea arena când a auzit o explozie la intrare, dar a aflat ce s-a întâmplat doar când a ajuns la hotel. Alții au postat pe rețele de socializare acuzații la adresa securității lejere de la arenă, unii spuneau că le-au fost controlate gențile, alții că dimpotrivă.

Capacitatea arenei este de 21.000 de locuri și toate biletele fuseseră vândute.

Un utilizator Twitter a scris: „Ultimele trei dăți când am văzut un show pe Arena Manchester nu mi-au controlat geanta, deși aveam un rucsac cu mine”.

„La concertul One Direction, doar mi-au pipăit geanta pentru a descoperi dacă se afla ceva nepermis înăuntru. Aveam o sticlă de 1 litru de băutură energizantă, dar ei nu mi-au deschis geanta. Nu mi-au controlat geanta nici când am fost la Little Mix sau 5SOS, deși rucsacul era plin și era destul de greu”, a scris un tânăr.

Altul a spus: „Am fost acolo la concertul din Manchester și nu sunt surprins că cineva a reușit să intre cu ceva în arenă. Securitatea a fost oribilă…Doar control al genților, fără scanere pentru metal sau percheziții pentru cei care intrau acolo”.

Agnes Bergman a scris: „Eram la concertul Arianei. Tocmai ieșeam când am auzit zgomotul puternic. Oamenii s-au panciat. Au fost controlate doar gențile. Nimic altceva”.

Premierul Theresa May va face în curând declarații, după ce a condus o ședință a comitetului de urgență al guvernului. Nu se va convoca Parlamentul, pentru că acesta fost dizolvat în vederea organizării alegerilor. Potrivit presei britanice, May va merge la Manchester.