Mâncărică de murături. Rețetă mănăstirească

Sursa: Arhiva EVZ

Mâncărica de murături este rețeta recomandată de măiculețe de la mănăstire pentru cei credincioșii care țin Postul Paștelui. Maica Ecaterina a spus că această rețetă se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente, printre care:

  • 4 cepe;
  • 500 g de murături asortate;
  • 1 pahar suc de roșii.

Rețetă de mâncărică de murături

  1. La început, se va căli ceapa în foarte puţin ulei. Cât timp se căleşte ceapa, se vor tăia murăturile. După ce ceapa a devenit translucidă, se vor adăuga şi murăturile pe care iniţial le-am scurs de zeamă.
  2. După aproximativ 15 minute de călit, se va adauga şi sucul de roşii. Întreaga compoziţie se va condimenta după gust cu piper. În cazul în care murăturile au fost în murate în sare, nu ar mai fi necesar să adăugaţi şi sare.
  3. Acum întreaga compoziţie mai poate sta la foc mic pentru aproximativ 10 minute. La final, aceasta se poate servi cu pătrunjel deasupra.

Sursa foto Arhiva EVZ

Rețeta de post recomandată de Arsenie Boca

Măicuțele de la Mănăstirea Prislop au explicat cum se prepară rețeta de post preferată a lui Arsenie Boca. Este vorba de supa de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Trebuie să pregătiți următoarele ingrediente:

  • 8 felii de pâine
  • 5 lingurițe de ulei de măsline
  • 3 cartofi albi, mari
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ramuri de rozmarin
  • 1 litru de supă de legume
  • Sare, după gust

Sursa foto: Dreamstime

Aveți de respectat câțiva pași

  1. Spălați bine cartofii și curățați-i de coajă. Tăiați-i în cuburi potrivite. Tocați ceapa fin și zdrobiți cățeii de usturoi.
  2. Puneți cartofii la fiert în apă cu puțină sare, timp de aproximativ 10 minute. Încingeți uleiul de măsline într-o oală și căliți ceapa până devine aurie.
  3. Apoi, adăugați usturoiul zdrobit și o ramură de rozmarin. Scurgeți bine cartofii și adăugați-i în oală, amestecându-i cu ceapa și usturoiul. Turnați supa de legume caldă și lăsați la fiert la foc mic timp de 20 de minute.
  4. Acum trebuie să pregătiți pâinea prăjită cu usturoi. Tăiați pâinea și ungeți fiecare felie cu ulei de măsline. Frecați cu usturoi și rozmarin, apoi coaceți-le la cuptor timp de 10 minute, până devin crocante.
  5. Puneți supa într-un blender și paseazăți până obțineți o pastă omogenă. Este indicat să serviți supa fierbinte, alături de felii de pâine prăjită cu usturoi. Asta este tot. Poftă bună!