Întrebarea este: cine a aprobat decontarea sumelor de bani cheltuite de către Florin Secureanu. Reamintim că managerul spitalului Malaxa a şocat opinia publică prin modul în care vorbea cu subalternii, dar şi pentru cum a cheltuit banul public alocat pentru dotarea unităţii sanitare şi pentru tratarea pacienţilor.

Inaugurări cu politicenii

Liderul PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au participat, pe 3 martie 2016, la Râmnicu Vâlcea, la inaugurarea căminului de bătrâni privat al lui Florin Secureanu. Contactată de Gazeta Sporturilor, Gorghiu a precizat: „Am primit o invitaţie prin PNL să mergem la inaugurare. A fost singura mea interacţiune cu acest Secureanu, în faţa a zeci de oameni”. Ea a avertizat şi că va da în judecată pe oricine spune că are „altă legătură cu acest om”. Un alt politician apropiat de manager este fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, care a participat la mai multe evenimente în cadrul Malaxa. Firme ale apropiaţilor acestuia, precum și firme apropiate tandemului Sorin Oprescu – Solomon Wiegler, fostul consilier personal al lui Oprescu și membru în CA Malaxa, aveau contracte cu unitatea medicală, scrie Gazeta Sporturilor.

Nepoata a slăbit pe banii spitalului

Spitalul Malaxa a cumpărat şi un pian la cererea managerului Florin Secureanu, pian pe care acesta l-a dus acasă. Managerul Secureanu i-a cumpărat iubitei sale, alintată „Vrăbi”, bijuterii în valoare de 9.000 de euro, achitate în baza unui contract pentru curăţarea instrumentarului de la Secţia Ginecologie, „nepoata” s-a tratat să slăbească, iar rudele s-au operat la privat pe banii spitalului Malxa, au mai dezvăluit jurnaliștii de la GSP.

Banii spitalului, pe haine de lux

Florin Secureanu a fost demis, marțea trecută, de primarul Capitalei, Gabriela Firea, după ce s-a aflat că acesta scotea bani din bugetul unității medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iași, care este dizolvată din vara anului trecut. El a decontat inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie. Banii scoşi cash, aproape zilnic, ar fi fost folosiţi pentru achiziţionarea de haine şi cosmetice de lux. Procurorii DNA au ridicat dosarele de la Direcţia de Achiziţii a Spitalului şi calculatoarele din mai multe departamente. Gabriela Firea a anunțat, zilele trecute, că, de pe 5 decembrie, încep controale în toate spitalele care țin de Primăria Capitalei.