Mama Merkel a primit milioane de imigranți musulmani și acum se plânge de anti-semitism

S-au înmulțit violențele noilor veniți din țările arabe aupra evreilor germani

La o manifestaţie sub sloganul „Berlinul poartă kippa” (n.r . o tichie tr adițională evreiască), la care a participat și primarul capitalei, Michael Müller, lideri religioși de confesiuni diferite și lideri politici au condamnat anti-semitismul. Atât bărbații cât și femeile (n.r. în mod tradițional doar băr bații poartă kippa) au purtat, în semn de solidaritate kippa oferite de organizatori.

Ce s-a întâmplat?

Preşedintele Consiliului Central al Evreilor din Germania, Joseph Schuster, a declanşat o controversă după ce a sfătuit, din motive de securitate, să nu se poarte kippa în public, în marile oraşe germane. Incidente separate au generat un sentiment de insecuritate în rândurile evreilor germani. De exemplu, o tânără fată a fost hărţuită în şcoală pe motiv că este evreică. În şcolile germane, expresia „Tu, evreule” a devenit o insultă comună. O formaţie rap câştigătoare de premii muzicale a compus şi cântat melodii cu versuri anti-semite.

Acum aproximativ o săptămână, doi tineri care purtau kippa, între care un arab israelian, au fost bătuţi cu o curea de un refugiat sirian de 19 ani într-un cartier din Berlin. Filmat şi difuzat pe canalele de social media, incidentul a provocat o emoţie vie în ţara încă urmărită de trecutul său nazist.

Cancelarul Angela Merkel a denunţat acest „incident teribil” şi a promis că va „reacţiona”. Rabinul șef al Isr aelului, Rabi David Lau a intervenit în de zbatere. El le-a cerut evreilor germani „să se întoarcă acasă în Israel”, conform Israelheute.

 

Imigranții recenți atacă evreii

Ei au venit pentru că au fost chemaţi de cancelarul german Angela Merkel, denumită ulterior Mama Merkel (Mutti Merkel), care a declarat în august 2015: „Refugiaţi (sirieni) sunteţi bine veniţi! (Herzlich wilkommen Flüchtlinge)”.

Anti-semitismul este în creștere în Germania, scrie Euronews. În jur de 1. 500 de incidente au fost raportate numai în 2017. Poliția subliniază că există o tendință de alăturare a resentimentelor privitoare la politic a Statului Israel cu mai vechile tipare anti evreiești.

Raportul poliției arată că imigranții arabofoni vin dintr-o cultură în care sentimentele antievreiești și anti-israeliene sunt foarte puternice.

„Ne confruntăm cu antisemitismul din partea germanilor, dar şi din partea celor proveniţi din lumea arabofonă”, a spus recent cancelarul Angela Merkel.

 

Tendinţe divergente

Procurorii germani au refuzat să interzică un spectacol de teatru satiric, adaptare după cartea lui Adolf Hitler „Mein Kampf”, la care spectatorii care purtau svastici puteau intra liber, în numele libertății de exprimare. Parchetul din oraşul Konstanz a anunţat că premiera se poate desfășura vineri, 20 aprilie, zi care marchează naşterea lui Hitler în 1889. Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că Germania „poartă responsabilitatea de a proteja viaţa evreilor” la 70 de ani de la sfârşitul Holocaustului în care naziştii au ucis şase milioane de evrei din Europa.