Viața la curte. De ce e bine să puneți mălai și zahăr în grădină

Viața la curte. De ce e bine să puneți mălai și zahăr în grădină Sursa Foto: Arhiva EVZ

Există multe trucuri pe care le poți utiliza nu doar în casă, ci și în grădină. Datorită lor vei renunța să cumperi produse din comerț, care pot fi și toxice. Primăvara nu aduce doar flori colorate și un miros îmbietori. În timp ce pomii înfloresc, iar iarba începe să crească, apar și dăunători, dar și buruieni, care de altfel ne pot da mari bătăi de cap. Pentru a scăpa de ei trebuie să pui mălai în grădină.

Ce se întâmplă dacă pui mălai în grădină

Dacă pui mălai în curte, buruienile nu vor mai crește printre firele de gazon sau printre alte plante din curte. Merită să încerci acest truc dacă nu vrei să cheltui mulți bani pe produsele din comerț. Pe lângă faptul că mălaiul te poate scăpa de buruieni, el acționează și ca îngrășământ. Este indicat să presari mălai pe pământ după ce semințele plantate au germinat.

Două rețete de turte cu mălai

Sursa foto: 07 Dreamstime.com

În cazul în care faci acest lucru înainte, procesul de germinare va fi oprit. Dacă vei încerca acest truc, nu vor mai exista buruieni, iar plantele și gazonul tău vor arăta foarte frumos, potrivit Fanatik.

De ce este bine să presari zahăr în grădină

Și pudra de zahăr te ajută să ai o curte frumoasă. După ce ați presărat zahăr în grădină, pudra dulce devine o sursă de hrană pentru microorganismele noi. Este ceea ce în literatura de specialitate se numește procesul de mineralizare a azotului. Ingredientul dulce poate fi utilizat ca îngrășământ în timp ce stropiți legumelor și fructelor. Totodată, poate fi întrebuințat și pentru plantele de apartament.

Ne puteți urmări și pe Google News
zahar

Sursa foto: Arhiva EVZ

De exemplu, dacă folosiți zahăr pentru a vă îngriji mușcatele veți observa ca florile se vor înmulți mai repede fără a se usca. Folosit pe post de îngrășământ natural, pudra dulce ajută plantele să absoarbă eficient și mult mai repede nutrienții din sol. Totodată, ține la distanță bolile care afectează sistemul radicular.

Rezultatele se văd după 5 zile

Aveți nevoie de 32 de grame de drojdie uscată, zahăr, jumătate de litru de lapte gras, toate amestecate în 10 litri de apă. Trebuie să turnați soluția într-un pulverizator. Ea se aplică doar pe partea inferioară a frunzelor. Primele efecte ar trebui să apară în cinci zile.