Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat, zilele acestea, că pensiile vor fi majorate, dar că procentul va fi stabilit după o evaluare asupra încasărilor la buget, pe care o va face Ministerul Finanțelor Publice.

„Aștept evaluarea pe care ministrul Finanțelor o va face asupra încasărilor la buget pentru o necesară declarație publică referitoare la această temă. Pensiile vor crește, vă pot asigura, nu cred că este oportun să îngrijorez pensionarii exprimându-mi părerea mea despre când și cât și cum ar fi. Aceste discuții despre cuantumul creșterii trebuie făcute dacă apare o schimbare, dar astăzi, după cum știți, banii sunt prinși în Buget, dacă apare o schimbare, asemenea discuții trebuie să fie asumate pe baza unor cifre, din care oamenii să înțeleagă exact care este situația și o asemenea comunicare se va face în foarte scurtă vreme”, a fost declarația ministrului Muncii pe care a comentat-o Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a avut o ieșire acidă la adresa ministrului Muncii despre care a spus că are un discurs din care nu se înțelege nimic. Potrivit spuselor sale, Violeta Alexandru vorbește ca și cum ar fi fost criogenată undeva înainte de 1989 și ar fi fost decongelată în prezent.

„Am ascultat foarte atent declaraţia doamnei ministru. Eu nu ştiu… cred că a stat undeva la criogenare din perioada ceauşistă şi au decongelat-o astăzi. Vorbea cu expresiile folosite înainte de 1990. O să facem totul, după aia ne-a spus că e o ceaţă de fapt, în care nu se vede nimic, şi că aşteptăm să se întâmple. O să avem venituri la buget nu o să avem… Nu a spus că majorează pensiile. A făcut o întreagă gargară din care nu se înţelege nimic. Dom’le, nu putem să facem 40%, dar o să facem 20%, o să facem ceva. Nimic! Aşteptăm să vedem cum evoluează economia, încasările la buget… Nu spune nimic”, a comentat Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că responsabilitatea ministrului Muncii este să plătească pensiile și să se asigure că există locuri de muncă suficiente.