Evenimentul Zilei > Politica > Maior: Nu am manifestat interes pentru funcția de premier
Maior: Nu am manifestat interes pentru funcția de premier

Maior: Nu am manifestat interes pentru funcția de premier

Directorul SRI, George Maior, a declarat, ieri, după ce premierul Victor Ponta a avansat numele său ca posibil premier, că la învestirea noului președinte își va prezenta mandatul, spre evaluare, precizând că, până la acel moment nu manifestă și nu confirmă „interesul pentru un anume rol profesional”.

 Totodată, directorul SRI a subliniat că instituția va „evita implicarea în eventuale dispute cu substrat electoral”. „La momentul învestirii noului președinte al României îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare și un obiectiv profesional legitim, după 8 ani în fruntea SRI. Până la acel moment și atâta timp cât voi ocupa această funcție, nu manifest și nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor”, a declarat Maior.

America a cerut garanții

Jurnalistul Ion Cristoiu a susținut, într- un articol, publicat ieri, că aceasta a fost condiția americanilor pentru ca Victor Ponta să fie președinte: George Maiorpremier, Teodor Meleșcanu – consilier. „E limpede că America a cerut drept garanție pentru acceptarea lui Victor Ponta ca președinte numirea lui George Maior ca premier. Cum adică, au zis mulți, pentru niște flecuștețe de voturi, Victor Ponta îi dă lui Teodor Meleșcanu cea mai importantă funcție de la Cotroceni? Nu, nu Victor Ponta i-o dă, ci America”, a scris Ion Cristoiu. La rândul său, viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, nominalizat și el de Ponta ca posibil șef al Executivului, a declarat că discuțiile privind numirea în această funcție vor avea loc după cel de-al doilea tur al alegerilor și că a colaborat foarte bine cu Ponta în anul 2012, când a făcut parte din Guvern.