Jurnaliștii de la BBC au fost cu adevărat impresionați de mobilizarea autorităților de la Moscova în fața amenințării nămeților, așa cum se poate vedea din reportajul realizat în Rusia de britanici.

 

 

Este evident pentru oricine că Rusia are petrol și gaze naturale din belșug, dar, cum se poate vedea și în imagini, are și o grămadă de zăpadă. Nivelul extraordinar de omăt ar cauza, într-o țară ca România, paralizarea completă a vieții. Totuși, Rusia reușește să țină lucrurile în mișcare. Reușita lor se datorează unei mobilizări extraordinare.

 

Utilajele de deszăpezire vin în coloană pentru a se ocupa de „dezastrul alb”. În noaptea în care mai mult de jumătate din cantitatea de zăpadă care a căzut în luna ianuarie s-a depus, se află mai mult de 15.000 de pluguri de zăpadă pe străzi.

 

Moscova se folosește de așa-numitele „mâini de aur”, care strâng zăpada pentru a putea fi ridicată de o șenilă și depozitată într-un camion. După ce zăpada este strânsă, autovehiculele se deplasează într-o altă parte a orașului pentru a o descărca.
 

Sursa VIDEO: BBC News