Maimuța care a terorizat locuitorii unui oraș a fost ucisă. Copii și femei, printre victime

Maimuța care a terorizat locuitorii unui oraș a fost ucisă. Copii și femei, printre victimeSursa foto: Arhiva EVZ

O maimuță care a atacat locuitorii unui oraş japonez timp de săptămâni a fost ucisă. Potrivit autorităților, copiii erau terorizați, iar adulții au încercat să scape, dar fără rezultat. Cu toate astea, multe persoane nu înțeleg decizia oamenilor legii.

Maimuțele au rănit aproximativ 50 de oameni în Yamaguchi. Una dintre ele a fost prinsă pe terenul unui liceu, marţi seara, de către vânători specializaţi. Autoritățile nu au mai stat pe gânduri și au ucis-o.

Oamenii legii caută cu disperare maimuţele de când au început atacurile asupra adulţilor şi copiilor în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Cei mai mulţi răniţi au fost zgâriaţi, dar au supraviețuit.

Un oficial de la departamentul local de agricultură a declarat că sunt căutate și celelalte animale care au speriat localnicii. „Martorii oculari descriu maimuţe de diferite dimensiuni şi, chiar şi după ce sunt prinse, am primit rapoarte despre noi atacuri”, a spus el.

Maimuţa prinsă ar fi avut patru ani şi avea aproximativ o jumătate de metru înălţime.

Maimuțele au speriat populația

Macacii japonezi se găsesc în multe regiuni ale ţării şi în unele zone sunt considerate periculoase, deoarece mănâncă culturi şi uneori intră în casele oamenilor. Cu toate acestea, atacurile din Yamaguchi sunt neobişnuite. Un oficial al oraşului a declarat că „rar vezi atât de multe atacuri într-o perioadă scurtă de timp”.

Sursa foto. Wikipedia

„Iniţial, doar copiii şi femeile au fost atacaţi”, au spus oficialii, adăugând: „Recent, au fost vizaţi şi persoane în vârstă şi bărbaţi adulţi”. Eforturile anterioare de a prinde animalele cu ajutorul capcanelor au eşuat, iar patrulele de poliţie înfiinţate la începutul lunii iulie nu au dat roade.

Printre victime se numere și o fetiţă de patru ani zgâriată de o maimuţă după ce aceasta a pătruns în apartamentul ei. Maimuţa a intrat şi într-o clasă de grădiniţă.

Macacii japonezi au fost anterior o specie vulnerabilă, iar recent a fost înregistrată o creştere a populaţiei. Apariția lor a dus la „conflicte grave” cu oamenii, potrivit cercetărilor de la Universitatea Yamagata. Schimbările în comportamentul uman şi mediile forestiere pot fi una dintre cauze, potrivit BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News