Maia Sandu, discuții cu societate civilă, înaintea referendumului decisiv pentru Republica Moldova

Maia Sandu, discuții cu societate civilă, înaintea referendumului decisiv pentru Republica Moldova

Discuții extrem de importante, în Republica Moldova, între Maia Sandu și mai mulți reprezentanți ai societății civile. Tema: referendumul care poate decide soarta Basarabiei.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a purtat discuții cu mai mulți reprezentanți ai societății civile. Subiectul arzător este legat de referendumul ce va avea loc în Basarabia și care vizează aderarea țării la structurile Uniunii Europene.

Vineri, liderul de la Chișinău s-a aflat față în față cu experți, formatori de opinii și jurnaliști, se arată în comunicatul instituției prezidențiale.

„Șefa statului a accentuat rolul presei și al formatorilor de opinie în informarea corectă și echidistantă a publicului despre procesul de aderare a țării noastre la UE”, se arată în comunicatul Președinției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maia Sandu, discuții cu reprezentanți ai societății civile. Subiectul este legat de referendumul pentru aderarea la UE

Consultările vor continua în următoarele săptămâni, după cum a anunțat Președinția. De asemenea, oficialii au mai precizat faptul că sunt planificate întâlniri cu reprezentanți ai diferitor sectoare, mediului de afaceri, comunităților locale. Dar vor participa și oficiali ai partidelor politice, organizațiilor non-guvernamentale și instituțiilor mass-media.

La data de 24 decembrie 2023, președintele de la Chișinău a cerut Parlamentului începerea procedurilor de organizare în toamna anului 2024 a unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Este necesar să spunem clar, toată țara, ce drum alegem pentru Moldova”, a declarat liderul din Republica Moldova.

Invitația de la jumătatea lunii decembrie

Recent, șeful Legislativului, Igor Grosu, a declarat că plebiscitul va fi constituțional pentru a consfinți în Legea Supremă parcursul european al Republicii Moldova.

„În discuții se conturează un referendum ca fiind cea mai indicată modalitate de a consulta poporul în legătură cu aderarea la UE. Este important să fie un referendum constituțional, ceea ce implică necesitatea de a face toate analizele corespunzătoare”, a declarat Grosu, care a specificat că referendumul va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

La 14 decembrie, 2023, Consiliul European a decis inițierea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova, după cum menționează siteul moldova1.md.