Maia Sandu nu vrea în Guvern persoane „ghidate de Șor”

Maia Sandu nu vrea în Guvern persoane „ghidate de Șor” Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Maia Sandu a anunţat că refuză s-o investească în Guvern pe bașcana din Găgăuzia Evghenia Guțul acuzând că „această persoană este ghidată de Șor”

Maia Sandu nu va semna decretul „atâta timp cât lucrează pentru o grupare criminală, nu am cum”. Mai exact, președinta Republicii Moldova a transmis că nu va semna numirea în componența Guvernului de la Chișinău a Evgheniei Guțul. Aceasta este acuzată că nu reprezintă „interesele cetățenilor”.

Maia Sandu nu vrea în Guvern persoane care fac parte din grupări criminale

Declarațiile au fost făcute de Maia Sandu la emisiunea „La 360 de grade” de la postul public Radio Moldova. Președinta a spus că această persoană este ghidată de Șor.

„Atâta timp cât ea lucrează pentru o grupare criminală, nu am cum să semnez decretul. Dacă ar începe să reprezinte interesele cetățenilor, ar rupe legătura cu gruparea criminală, sigur atunci e altă situație. Acum am probe și eu, și dumneavoastră, și Procuratura că această persoană este ghidată de Șor și este membru al unei grupări criminale. Cineva care face parte dintr-o grupare criminală, nu poate să facă parte din Guvern. Guvernul Republicii Moldova este o instituție în slujba cetățeanului și nu poate să cuprindă oameni care lucrează pentru grupări criminale”, a declarat Sandu la Radio Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: radiomoldova.md.

Ce spune bașcana Găgăuziei despre aceste acuzații

Președinta Republicii Moldova a transmis că o persoană „care face parte dintr-o grupare criminală nu poate să facă parte din Guvern”. Maia Sandu a mai afirmat că această instituție lucrează doar în slujba cetățenilor.

Bașcana Găgăuziei nu a comentat deocamdată declarațiile președintei despre faptul că face parte dintr-o organizaţie criminală. Potrivit legislației, bașcanul Găgăuziei este membru din oficiu al Guvernului. Maia Sandu, însă, profită de faptul că legislația nu prevede și un termen în care bașcanul Găgăuziei trebuie să devină parte a Executivului.

Potrivit sursei menţionate, Evghenia Guțul a fost aleasă bașcană a autonomiei găgăuze în urma scrutinului din primăvara acestui an, pe listele Partidului Șor, declarat între timp neconstituțional.