Maia Sandu a participat la Summitul Internațional al Primarilor 2024, găzduit de Republica Moldova

Maia Sandu a participat la Summitul Internațional al Primarilor 2024, găzduit de Republica Moldova Sursa foto: presedintia.md

Președinta Maia Sandu a participat, astăzi, la Summitul Internațional al Primarilor 2024, care întrunește mai mulți primari și lideri regionali din Republica Moldova, Ucraina și din state membre ale Uniunii Europene. Evenimentul, lansat în 2016 în Ucraina, este găzduit de Republica Moldova, din cauza războiului declanșat de Federația Rusă în țara vecină.

Orașele ucrainene trebuie să-și reconstruiască infrastructura civilă

În discursul său, șefa statului a subliniat că, în ultimii doi ani, administrațiile orașelor ucrainene, pe lângă faptul că încearcă să-și protejeze comunitățile de agresiunea militară, trebuie să-și reconstruiască infrastructura civilă din localități, după atacurile neîncetate cu rachete.

Sursa foto: presedintia.md

Summitul Internațional al Primarilor constituie un excelent prilej de a vorbi despre puterea parteneriatelor

Președinta a mai specificat, că Summitul Internațional al Primarilor constituie un excelent prilej de a vorbi despre puterea parteneriatelor deja existente între orașele din Uniunea Europeană și cele din Ucraina sau din țara noastră.

„Programele oferite de Uniunea Europeană constituie o șansă unică de a recupera, într-un orizont de timp apropiat, decalajul de dezvoltare între localitățile noastre și cele din țări precum România, Polonia, Lituania, Suedia, Italia, Germania”, a mai punctat Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Ministra olandeză a apărării, Kajsa Ollongren

Sursa foto: presedintia.md

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere, pe 11 aprilie, cu Ministra apărării a Regatului Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, care întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova. Este pentru prima dată când un ministru olandez responsabil de sectorul de apărare vine la Chișinău.

Președinta Maia Sandu și-a manifestat recunoștința pentru sprijinul acordat de Regatul Țărilor de Jos în parcursul european al Republicii Moldova. De asemenea, șefa statului a mulțumit Guvernului olandez pentru asistența acordată țării noastre în domeniul securității cibernetice.

Șefa statului a subliniat importanța consolidării relațiilor bilaterale economice dar și cele în domeniul de securitate și apărare.

De asemenea, Președinta a remarcat despre necesitatea susținerii Ucrainei pentru asigurarea păcii în Republica Moldova și pe continentul european.