Mafioții români fac legea în Mexic! Au „uns” autoritățile și presa și s-au aliat cu Sinaloa!

Dacă faima artiștilor și sportivilor români trece din ce în ce mai greu granițele țării, infractorilor romni li s-a dus buhul în toată lumea. Clanurile nu se mai mulțumesc să bage în sperieți Vestul Europei. De o bună bucată de vreme și-au extins operațiunile și peste ocean dovedind că se pricep să utilizeze tehnologia și să mituiască pe toată lumea. Informațiile vin de la publicația mexicană AM:

“În septembrie 2015, ziarul britanic "Daily Mail" a publicat o investigație extinsă efectuată la Cancun de către un expert în domeniul securității cibernetice. Publicația a descoperit că cel puțin 19 bancomate situate în Riviera Maya fuseseră jefuite cu "cel mai avansat hardware pentru furt de date din istorie".

Bărbați cu accent est-european plasau în interiorul bancomatelor un dispozitiv care colecta informațiile despre cardurile de credit și de debit folosite.

Datele erau apoi transmise, prin Bluetooth, către smartphone-urile mafioților. Bancomatele la care se umblase” se aflau în Cancun, Playa del Carmen, Cozumel și Tulum, printre alte destinații turistice.

Potrivit investigației făcute de "Daily Mail", toate tranzacțiile aveau legătură cu "o companie ciudată numită Instacash".

Brian Krebs, autorul reportajului, a semnalat că dispozitivul folosit în atacuri costa numai 550 de dolari și putea fi achiziționat online.

Urmele companiei Instacash "se pierdeau" într-o rețea întunecată de companii care acționau ca intermediari. Pe vremea aceea, existau în Riviera Maya 70 de bancomate Instacash.

Ziarul britanic a crezut că a dat peste una dintre operațiunile mafiei rusești: o afacere care, într-o destinație turistică frecventată de milioane de oameni în fiecare an, aducea profituri de peste 5 milioane de dolari pe lună.

Conturile utilizatorilor erau golite în câteva minute de către persoane care aveau acces la datele contului, prin simplul fapt că se apropiau de bancomat cu un telefon în mână.

După publicarea știrii, unele bancomate au fost inspectate și, apoi, confiscate. Nu s-a întâmplat, însă,  nimic altceva.

Presa a continuat să prezinte cazuri ale unor cetățeni străini cărora li s-au furat banii după ce au vizitat bancomatele din Riviera Maya.

În august 2017, FBI a emis o alertă și a transmis Poliției Federale date despre o mafie a clonării de carduri.

Săptămâna trecută, la Cancun, a doi cetățeni de origine română, Florian Tudor și Adrian Nicolae Cosmin, au fost arestați. Numai pentru câteva zile, după aceea un judecător i-a eliberat.

Cazul a atras, însă,  atenția agențiilor internaționale de securitate.

Așa s-a aflat că primul roman a fost cercetat în țara sa pentru fraudă cibernetică, furt de informații și clonare de carduri bancare. Un raport de securitate indică faptul că Tudor a fost arestat în urmă cu câțiva ani și la Roma, în timp ce introducea un CIP într-un bancomat automat. A făcut închisoare și a reapărut la Cancun.

În Riviera Maya, potrivit raportului, Tudor a adunat o adevărată armată de clonatori de carduri de origine română și rusă. Unii dintre ei au fost recrutați în Italia. Astăzi, bărbatul este considerat ca unul dintre asociații principali ai companiei Instacash.

Raportul afirmă că, prin intermediul protecției oferite de agenți din ministere și agenți federali, și prin plata politicienilor și a armatei, mafia română a reușit să înființeze o armată de clonatori de carduri care acționează în principalele destinații turistice din zonă.

Pentru a-și consolida operațiunea, mafia a intrat în contact cu Cartelul din Sinaloa prin intermediul "țarinei" drogurilor din Cancun, Leticia Rodríguez Lara, "Doña Lety", și cu un grup de libanezi în ale căror afaceri își spală banii proveniți din infracțiuni.

În prezent, românii care se ocupă de clonarea cardurilor și furtul de informații și-au extins activitățile, potrivit raportului, la Tijuana și la Cabo San Lucas. Dar nu numai aici.

Raportul indică faptul că au fost detectați în timp ce acționau în orașe din 20 de state americane, printre altele, New York, Washington, San Francisco și New Jersey.

Sandu Ioan Laurențiu, unul dintre membrii săi - reținut în Mexic din decembrie 2019 -, fusese prins anterior în Las Vegas în posesia hardware-ului de furt de date care este folosit astăzi la Cancun.

Laurențiu și-a petrecut un an în închisoare și a fost deportat în țara sa. Nu a trecut mult timp până când mafia rusă l-a atras înapoi la Cancun.

Raportul arată că printre contactele lui Tudor figurează un politician din Quintana Roo cu prenumele Peña. Presa locală l-a legat, de asemenea, de afacerile cu cazinouri, unde colaborează cu Jorge Emilio González, supranumit "El Niño Verde".

Mafiei românești i se atribuie presiunile care au dus la înlăturarea din funcție a unui delegat din cadrul Procuraturii Generale a Republicii Mexicane (FGR) în august 2019, precum și campania acerbă dezlănțuită în mass-media împotriva funcționarilor publici din domeniul securității”.