Editura Evenimentul si Capital

Mafia de la Metrorex. „Căpuşa” de la Olimpia, promovată regina gunoaielor la metrou

14-04/capusa-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1665 Vizualizari

Societatea de stat care administrează metroul bucureștean i-a dat papucii firmei care făcea curățenie de 11 ani, pentru a putea semna un contract, fără licitație, cu o societate dubioasă, fără experiență, acuzată în trecut că a „căpușat” bani publici la o baza sportivă.

Până în 2014, Metrorex a avut încheiate contracte de curăţenie cu o firmă specializată în salubritate. În luna decembrie, conducerea Metrorex SA s-a decis, în pripă, să nu mai prelungească contractul cu societatea Romprest şi să facă o licitaţie pentru un alt acord - cadru pe 4 ani. Totul s-a dovedit a fi însă doar o „lucrătură” menită să înlăture compania Romprest şi să pună la masă o firmă „vopsită” care-şi schimbase domiciliul, dar şi numele mult prea vehiculat în scandaluri de corupţie.

Strategie periculoasă

Intenţia a ieşit la iveală încă din decembrie 2013, când Metrorex a cerut Romprest să diminueze contractul până la semnarea unuia nou. Aceasta însemna ca Romprest să nu-şi mai facă treaba la parametrii din contract, ceea ce putea crea mari probleme cu Sanepidul sau organele care verifică respectarea legislației de mediu. Romprest a ridicat aceste obiecţii, dar a continuat să presteze serviciile de salubritate în mod normal, asumându-şi pierderile operaţionale.

Ulterior, Romprest a redus activitatea, aşa cum îi ceruse Metrorex, la 55- 60% din valoarea contractului. Strategia Metrorex, o companie săracă la a cărei conducere se află „nababul” Aurel Radu (cunoscut ca amator de vacanţe de lux pe Coasta de Azur şi în Alpii Francezi), a devenit evidentă pe 9 aprilie, când șefii Metroului au cerut Romprest să retragă utilajele până pe 17 aprilie, când expira contractul.

Libro Invest, „parazit” la Olimpia

Contractul fusese atribuit deja, fără licitaţie, prin achiziţie directă, firmei Libro Invest din Bragadiru, o companie al cărei principal obiect este „activităţi ale bazelor sportive”, dar şi activităţi de catering - livrare de mâncare la diverse evenimente.

Aceasta a câștigat, prin achiziție directă, un contract de salubritate pe 3 luni la metrou, dar participă şi la licitaţia pentru un acord cadru pe 4 ani, adevărata miză a afacerii. Firma îi are drept acţionari, la Registrul Comerţului, pe Georgiana Ivan şi pe Alexandru Micu, dar surse din piaţă spun că aceştia sunt doar un paravan pentru Mihaela Neagu, fostul director al bazei sportive Olimpia, din Bucureşti. Ea a demisionat la începutul anului 2013, după un uriaş scandal de presă şi un raport de audit care a scos la lumină administrarea defectuoasă a bazei.

Neagu a fost acuzată atunci, printre altele, că a dirijat banii publici către două firme: Speed Training M SRL (unic acţionar Alexandru Micu) şi Amma General Store SRL. Cea de-a doua este una şi aceeaşi firmă cu Libro Events. Amma General Store, care şi-a schimbat sediul din Bucureşti în Bragadiru, dar şi numele, probabil în încercarea de a-şi spăla „păcatele”.

Consultantul afacerii

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI