În același timp, două magazine au fost jefuite în centrul Parisului. Guvernul francez consideră că este vorba de acte “inacceptabile” de tulburare a liniștii publice după ce Algeria a intrat în semifinala Cupei Africii la fotbal, învingând echipa Coastei de Fildeș.

În orașul Montpellier, aflat în sudul țării, un fan al echipei naționale a Algeriei, care sărbătorea victoria echipei sale favorite, a pierdut joi controlul asupra mașinii pe care o conducea, omorând pe loc o femeie și rănindu-l grav pe copilul acesteia, a declarat un oficial de securitate.

Bărbatul în vârstă de 21 de ani, care se află acum în custodia poliției, conducea un automobil cu viteză foarte mare în cartierul Mosson, a declarat același oficial.

Copilul a suferit leziuni grave și a fost dus de urgență la spital, în timp ce fiica femeii, în vârstă de 17 ani, are leziuni la nivelul gleznei.

Algeria, favorită în turneul de fotbal de anul acesta, a învins Coasta de Fildeș la penalti, în orașul Suez din Egipt, unde va participa și la semi-finala cu Nigeria.

Fanii algerieni s-au adunat în număr mare pe Champs-Elysees din centrul Parisului și în zona Vieux Port din Marsilia, joi după încheierea meciului.

Două magazine de lângă Champs-Elysees au fost jefuite, conform unui jurnalist al agenției de știri AFP.
În total, au fost reținute 43 de persoane, poliția folosind gaze lacrimogene pentru a dispersa mii de persoane care s-au adunat la Paris și Marsilia.

“Daunele și incidentele făcute de microbiști … sunt inacceptabile”, a declarat Ministrul de Interne al Franței, Christophe Castaner, într-o postare pe Tweeter.

“Salut acțiunile forțelor de securitate din Paris și din întreaga țară pentru a menține ordinea și a limita excesele”.
Parisul și Marsilia au mari comunități ale minorității de origine algeriană. Mitingurile în care algerienii sărbătoresc victoria echipei lor naționale de fotbal, adese ori devin violente.