Macron, înconjurat de protestatari. Fermierii francezi și-au pierdut răbdarea

Macron, înconjurat de protestatari. Fermierii francezi și-au pierdut răbdarea Sursa foto: EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Tensiunile continuă să escaladeze în Franța. Fermierii și-au pierdut răbdarea și au încercat să îl atace pe Emmanuel Macron, intrând la o expoziție din Paris. Nici după intervenția forțelor de ordine, aceștia nu au oprit valul de reacții la adresa președintelui.

Emmanuel Macron a fost la un pas să fie atacat de fermieri. Ajungi la capătul răbdării, manifestanții au intrat într-o expoziție agricolă din Paris, la care lua parte și președintele Franței. Mai multe, protestatarii s-au luat la bătaie inclusiv cu forțele de ordine.

Emmanuel Macron, pus la zid de fermierii francezi

Manifestanții au intrat peste vei care luau parte la Expoziția Agricolă Internațională de la Paris. Aceștia au ajuns la parterul imobilului înainte de sosirea lui Emmanuel Macron.

Fermierii revoltați i-au adresat președintelui francez numeroase insulte. De asemenea, aceștia i-au cerut să demisioneze de urgență.

Ne puteți urmări și pe Google News
fermieri protest franta

Protest. Sursa foto: Unsplash.com

Au refuzat negocierile

În urma revoltei, fermierii francezi au fost invitați la negocieri de câțiva zeci de ofițeri de poliție.  Manifestanții au refuzat să discute cu forțele de ordine și au început să îi atace.

Conform presei franceze, cel puțin un demonstrant a fost arestat în urma ciocnirilor dintre protestatari și autorități. Pe fondul acestui scandal, organizatorii expoziției au fost nevoiți să amâne ceremonia de deschidere. Emmanuel Macron nu a stat deoparte, ci s-a angajat în câteva discuţii  aprinse cu fermierii

Emmanuel Macron, fermieri

Protest. Sursa foto: Platforma X

.

Emmanuel Macron, promisiuni pentru fermierii revoltați

Președintele Franței le-a făcut manifestanților mai multe promisiuni. Acesta a subliniat că reducerea costurilor din domeniu va fi prioritizată. De asemenea, liderul francez  a subliniat că vor fi purtate negocieri la nivel european, pe fondul problemelor din industria alimentară.

Sâmbătă dimineață, președintele Franței a avut o întâlnire cu liderii sindicatelor agricole. După discuțiile respective, pe agenda sa figura expoziția din Paris. Totodată, Macron avea programată o întâlnire cu fermierii și comercianții cu amănuntul, însă aceștia au refuzat să ia parte la discuții.

Agricultorii din Franța au început protestele încă de la finalul lunii ianuarie. Aceștia au pornit o revoltă în stradă, cerându-și drepturile. De-a lungul manifestațiilor, cele două părți au ajuns la ciocniri. Mai mult, pe fondul acestor tensiuni, au fost înregistrate numeroase pagube.