Evenimentul Zilei > International > Macron îl LUCREAZĂ pe Trump și se ALIAZĂ cu Erdogan
Macron îl LUCREAZĂ pe Trump și se ALIAZĂ cu Erdogan

Macron îl LUCREAZĂ pe Trump și se ALIAZĂ cu Erdogan

Macron și Erdogan au vorbit joi la telefon și au stabilit să-și dezvolte legăturile economice în plină criză economică, provocată de sancțiunile lui Trump.

O sursă din interiorul președinției Turciei a declarat pentru Reuters că cei doi lideri au subliniat dezvoltarea relațiilor economice și comerciale dintre țările lor și creșterea investițiilor bilaterale.

Sursa citată a afirmat că Macron și Erdogan au convenit să se întâlnească curând și că liderul francez i-a spus omologului său turc că stabilitatea economică a Turciei este importantă pentru Franța.

Sancțiunile dictate de Donald Trunp împotriva regimului Erdogan, pentru refuzul acestuia de a-l elibera pe pastorul american Andrew Brunson, au constituit lovitura care a provocat criza economică în care se află acum Turcia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.