Luxul de pe lume în aeronava privată care i-a dus la New York pe Klaus şi Carmen Iohannis. Cât costă această deplasare. Suma e amețitoare. FOTO

Luxul de pe lume în aeronava privată care i-a dus la New York pe Klaus şi Carmen Iohannis. Cât costă această deplasare. Suma e amețitoare. FOTO Carmen Iohannis. Sursa foto: Arhiva EVz

Președintele Klaus Iohannis lua parte la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, în perioada 21-23 septembrie.

Klaus Iohannis a plecat la Adunarea Generală a ONU, la New York, cu o aeronavă închiriată. Detalii despre aeronavă oferă site-ul de specialitate BoardingPass.

„Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet.

Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA”, transmite BoardingPass.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO | Klaus Iohannis a plecat la New York cu o aeronavă privată de lux. Escală la Sibiu pentru 'prima doamnă' - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

În acest moment, între România și New York nu există zboruri comerciale directe

Zborul președintelui Iohannis, plecat de la București, a făcut o escală la Sibiu, cel mai probabil pentru a o lua și pe Carmen Iohannis.

Un avion precum cel închiriat de Administrația Prezidențială costă 58 de milioane de dolari. Potrivit cotațiilor internaționale, închirierea unui avion Dassault Falcon 8X costă 10.700 de dolari pe oră.

FOTO | Klaus Iohannis a plecat la New York cu o aeronavă privată de lux. Escală la Sibiu pentru 'prima doamnă' - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

Global Jet Luxembourg, fostă Silver Arrows, este o companie privată aeriană din Luxemburg care operează avioane de afaceri, relatează ştiripesurse.

Klaus Iohannis, invitatul lui Joe Biden la un summit pe tema pandemiei

Klaus Iohannis va fi și invitatul lui Joe Biden la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contextul noului coronavirus.

FOTO | Klaus Iohannis a plecat la New York cu o aeronavă privată de lux. Escală la Sibiu pentru 'prima doamnă' - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

Președintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj prin care va sublinia eforturile țării noastre de combatere a pandemiei, precum și susținerea pentru construirea unei arhitecturi globale rezistente de securitate a sănătății, care să permită gestionarea adecvată a crizelor neprevăzute, se arată în comunicat.

Ce semnifică participarea lui Klaus Iohannis la acest eveniment internațional

„Participarea Președintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluții comune, solidaritate și cooperare, bazate pe principii democratice solide și respectarea dreptului internațional.

content-image

Președintele Klaus Iohannis va sublinia importanța ordinii internaționale bazate pe reguli, precum și a unui multilateralism eficient și echitabil, în beneficiul tuturor cetățenilor statelor membre ONU”, a transmis Administrația Prezidențială.