După ce ieri pierduseră la şase goluri diferenţă în faţa vice-campioanei mondiale Franţa, scor 19-24, după un meci modest, azi, elevele lui Radu Voina au format o echipă semi-amatoare, dar fără spiritul de luptă şi plăcerea de a practica jocul care vin la pachet cu amatorismul.
Ex-iugoslavele, care bătuseră Japonia în primul meci la şase goluri, au dominat partida de la un capăt la celălalt cu tricolorele. Radicevici, Bulatovici, Popovici au trecut de defensiva română fără să transpire, în timp ce româncele au excelat doar la erori elementare.

Mirela Nichita şi Talida Tolnai au păstrat proporţiile scorului cum au putut mai bine, însă indolenţa jucătoarelor din teren a fost copleşitoare.
"Bă, fetelor! Sunteţi aici sau unde sunteţi?", a urlat Radu Voina în timpul unui time-out în prima repriză, însă nimeni nu părea că îl ascultă.

Este evident că este nevoie de un schimb de generaţii în ceea ce priveşte naţionala feminină de handbal.
Echipa care a intrat azi pe parchet a fost una blazată, fără idei, fără voinţă şi lipsită de viaţă.
Finala de Campionat Mondial bifată în 2005, cu o echipă formată, în mare parte, din aceleaşi jucătoare care au evoluat azi, şi medalia de bronz cucerită la Europenele din 2010 sunt amintiri frumoase şi, în prezent, irepetabile. Tricolorele au intrat deja învinse pe teren şi l-au părăsit umilite.
România are o singură echipă calificată la Londra 2012: naţionala masculină de polo. La ediţia trecută a Jocurilor Olimpice, selecţionata feminină de hanbal s-a oprit în sferturile de finală.
ROMÂNIA – MUNTENEGRU 23-34
Minutul 60 – Final de meci.
Minutul 57 – Sunt zece goluri între cele două echipe.
Minutul 56 – Jucăm fără speranţe şi fără minte. Tricolorele greşesc atac după atac. Situaţia este foarte urâtă.
Minutul 52 – Radu Voina încă mai ţipă la elevele sale de pe margine, însă acestea evoluează jalnic. Tehnicianul muntenegrean râde satisfăcut.
Minutul 50 – Ne apropiem la şapte goluri, dar ca joc suntem departe de muntenegrence.
Minutul 49 – Marcăm în sfârşit din acţiune. Fără niciun dubiu, meciul de azi este unul dintre cele mai slabe făcute de naţionala României în ultimii ani.
Minutul 47 – Româncele fac erori de începătoare. Au fost fluierate de trei ori în această repriză pentru paşi în situaţii în care nu erau presate de adversare.
Minutul 45 – Punctăm doar de la şapte metri. Elisei a marcat al treilea gol din cele cinci marcate de România în această repriză. Muntenegrencele au punctat de nouă ori.
Minutul 42 – Încă o lovitură de la şapte metri executată perfect de Valentina Elisei. Suntem la opt goluri distanţă de Muntenegru.
Minutul 40 – Elisei marchează doar al treilea gol al României în această repriză.
Minutul 39 – Ex-igoslavele defilează. Au un avans de nouă goluri. România nu face faţă la niciun capitol.
Minutul 35 – Sunt şapte goluri diferenţă în acest moment.
Minutul 34 – Muntenegrul s-a desprins din nou la şase goluri. Româncele pierd teren.
Minutul 31 – A început repriza secundă.
Minutul 30 – România e condusă la pauză la patru goluri. Tricolorele au şanse infime să întoarcă rezultatul în repriza secundă şi sunt la 30 de minute de a pierde trenul spre Londra 2012.
Minutul 29 – Oana Manea punctează şi ea. România e la trei goluri de Muntenegru.
Minutul 28 – Ne apropiem la patru goluri, după două parade excelente ale portarului Nichita.
Minutul 25 – Fanii români prezenţi în sala de la Lyon ţipă fără încetare, însă jocul favoritelor nu este unul pe măsură. Muntenegrul conduce din nou la şase goluri.
Minutul 20 – Am ratat şansa de a reduce handicapul la doar trei goluri. Jocul României pare a fi unul la întâmplare.
Minutul 17 – Se menţine diferenţa mare de scor, chiar dacă româncele au evoluat mai bine în ultimele minute. Au marcat Valentina Elisei şi Ada Nechita. Pe margine, Radu Voina pare resemnat. Muntenegrencele nu ratează nimic şi par foarte motivate azi.
Minutul 15 – România e în cădere liberă. Muntenegru conduce la şase goluri.
Minutul 12 – Patru goluri avans pentru muntenegrence. Time-out Radu Voina. "Ne-a dat patru goluri Bulatovici. O lăsăm să înscrie?! Bă, fetelor! Sunteţi aici sau unde sunteţi?", a tunat antrenorul român.
Minutul 8 – Tricolorele scapă din nou meciul din mână. Ex-iugoslavele conduc la trei goluri, iar atacul românesc suferă. Majoritatea golurilor noastre vin din aruncări de la distanţă.
Minutul 5 – Startul partidei este foarte echilibrat. Ambele formaţii sunt exacte în ofensivă şi greşesc în apărare.
Minutul 1 – A început meciul.