Brown a făcut remarca provocatoare joi la Târgul de carte de la Frankfurt, unde a promovat noul său roman, "Originea", al cincilea din seria pentru profesorul Robert Langdon, „simbologia” lui Harvard. Langdon a fost, de asemenea, protagonistul romanului lui Brown, "Codul lui Da Vinci", o carte care pune sub semnul întrebării istoria creștinismului, informează dailymail.co.uk.

Originea a fost inspirată de întrebarea: „Va supraviețui Dumnezeu în lupta cu știința?”, a spus Brown, adăugând că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în istoria omenirii. „Astăzi suntem naivi să credem că zeii prezentului vor supraviețui și vor fi aici pentru o sută de ani?”

Brown a spus că schimbarea tehnologică și dezvoltarea inteligenței artificiale ar transforma conceptul divin. „Vom începe să găsim experiențele noastre spirituale prin interconectările noastre reciproce”, a spus el, prognozând apariția „unei anumite forme de conștiință globală pe care o percepem și care devine divinitatea noastră”. „Nevoia noastră pentru acel zeu exterior, care stă acolo și ne judecă … se va diminua și va dispărea în cele din urmă”, a încheiat el.