"În ceea ce priveşte BNR, Biroul Executiv a hotărât în unanimitate susţinerea pentru funcţia de guvernator a domnului Mugur Isărescu şi am dat termen până joi colegilor care vor să-şi depună candidatura pentru un loc în conducerea Băncii Naţionale să şi-o depună până joi, la orele 24,00. În funcţie de negocierile care se vor purta şi de numărul de reprezentanţi pe care PNL va putea să-i nominalizeze, vom decide lunea viitoare cine sunt candidaţii PNL", a declarat Ludovic Orban după Biroul Executiv al PNL.

 

 

După epoca lui Dragnea, în care se urmărea înlăturarea lui Mugur Isărescu de la șefia BNR, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, că în urma discuției purtate cu Viorica Dăncilă, cei doi ajuns la concluzia că, de această dată, îl vor susține pe Mugur Isărescu în vederea reînnoirii mandatului de guvernator al Băncii Naţionale a României.

 

 

"Discuţia pe care am făcut-o astăzi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului domnului Mugur Isărescu. Deci are susţinerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administraţie, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR", a precizat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.