Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban îl acuză pe Vasile Dâncu că pune în pericol scutul de la Deveselu. Îi cere lui Marcel Ciolacu să-i retragă sprijinul politic
Ludovic Orban îl acuză pe Vasile Dâncu că pune în pericol scutul de la Deveselu. Îi cere lui Marcel Ciolacu să-i retragă sprijinul politic

Ludovic Orban îl acuză pe Vasile Dâncu că pune în pericol scutul de la Deveselu. Îi cere lui Marcel Ciolacu să-i retragă sprijinul politic

Ludovic Orban, actualul lider al partidului Forța dreptei i-a cerut președintelui PSD Marcel Ciolacu să-i retragă sprijinul politic lui Vasile Dâncu. El spune despre ministrul apărării că pune în pericol scutul de la Deveselu, chiar în timp ce Putin amenință cu armele nucleare.

Ludovic Orban a vorbit într-o postare de pe rețelele de socializare despre complotul în care a fost implicat Vasile Dâncu și despre modul în care acesta „ne lasă fără apărare” și pune în pericol funcționalitatea scutului de la Deveselu.

„În comuna Cârcea este amplasat un radar care are obiectivul de apărare a scutului de la Deveselu contra atacurilor aeriene de joasă înălțime. Scutul de la Deveselu este un element cheie al sistemului defensiv anti-rachetă, care are rolul de a proteja țările NATO contra unui eventual atac nuclear rusesc”, a precizat fostul premier.

Problema, spune Orban, stă în faptul că primarul comunei Câcea, de la PSD, a făcut o serie de tranzacții imobiliare în zonă, deși știa că terenul este în apropierea unui radar. El a vândut magazinului Lidl terenul, pentru ca un depozit să fie construit.

Pentru ca autorizația de construcție să fie emisă, primarul trebuia să ceară avizul Ministerului Apărării Naționale, lucru care însă nu s-a întâmplat. Drept urmare, spune Orban, ministerul a atacat în instanță autorizația, pentru a bloca lucrările de construcție a unui depozit pe acel teren.

Orban cere ca sprijinul politic al lui Vasile Dâncu să fie retras

O astfel de construcție ar afecta funcționalitatea radarului, făcându-l aproape inutil și lăsând fără apărare scutul de la Deveselu.

Însă, într-un final, Vasile Dâncu își schimbă poziția și renunță la acțiunea în instanță, angajându-se să relocheze radarul pe cheltuiala NATO.

„Absolut scandalos! Pentru a nu deranja primarul pesedist, care a băgat în propriile buzunare milioane de EURO, președintele Consiliului Județean ( tot PSD ), care a semnat certificatul de urbanism și autorizația de construcție, ambele ilegale, și alți actori implicați în acest tun imobiliar, ministrul PSD al apărării, Vasile Dâncu, nu numai că nu face plângere penală contra celor care au călcat în picioare legea, dar renunță și la procesul intentat LIDL și autorităților locale pentru anularea autorizației și oprirea construcției ilegale”, scrie Ludovic Orban.

În final, după ce i-a acuzat pe premierul Ciucă, pe Marcel Ciolacu și inclusiv pe DNA de tăcere, Ludovic Orban i-a cerut public președintelui PSD să-i retragă sprijinul politic lui Vasile Dâncu pentru că pune în pericol siguranța națională.