Evenimentul Zilei > Justitie > Ludovic Orban, așteptat la ÎCCJ. Un nou termen din RĂZBOIUL cu DNA
Ludovic Orban, așteptat la ÎCCJ. Un nou termen din RĂZBOIUL cu DNA

Ludovic Orban, așteptat la ÎCCJ. Un nou termen din RĂZBOIUL cu DNA

Zi importantă pentru liderul PNL, Ludovic Orban. Liberalul urmează să se prezinte luni la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru alegerile locale din 2016.

Procesul are o semnificație aparte pentru DNA, care a primit o lovitură de imagine după ce Ludovic Orban a fost achitat în primă instanță în acest dosar în care este acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului trecut, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. 

Procurorii susţin că, în martie 2016, Urdăreanu s-a întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care fostul deputat i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruţi în numerar "tocmai fiindcă erau… pentru posturi TV". 

"Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri că el pretinde puţin că nu mai e cum era pe vremuri. (…) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri să se gândească dacă poate să dea banii: 'te gândeşti dacă poţi sau îmi dai un şut în fund'. Ludovic Orban i-a spus că nu vrea nimic de la partid", se arată în rechizitoriul DNA.