Ludovic Orban, anunț despre redeschiderea școlilor. Premierul a dat ultimele detalii

Primul Ministru, Ludovic Orban

Prim-ministrul României a fost ferm atunci când a vorbit despre posibilitatea ca elevii să revină în sălile de cursuri.

Ludovic Orban, premierul României, a vorbit despre momentul în care școlile vor reveni la normal, iar copiii se vor putea întoarce în sălile de curs. Șeful Executivului a transmis, astăzi, că acest lucru se va întâmpla atunci când analizele epidemiologice vor demonstra că vor există riscuri minime de creștere a numărului de infectări cu coronavirus.

„Orice decizie legată de reluarea activității școlare în clase e o decizie care trebuie fundamentată pe argumente în primul rând de natură epidemiologică, adică apărarea sănătății copiilor, a părinților și bunicilor.

Realitatea este că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici. Ei nu-și dau seama că sunt bolnavi și transmit către părinți, bunici, familie sau persoane care pot fi mult mai vulnerabile”, a declarat Ludovic Orban.

„Acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic”

Ludovic Orban a precizat, din nou, că redeschiderea școlilor ar genera mari riscuri legate de răspândirea coronavirusului. „Sigur că noi am organizat școala în clase de asemenea natură încât riscul de infectare să fie mic, dar toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur că ne dorim să deschidem școlile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât și existe riscuri minime de creștere a numărului de infectări”, a mai precizat premierul României.

Adolescenții, „răspândaci” de coronavirus în toată lumea

La începutul lunii, Orban afirma că adolescenții sunt un pericol, pentru că sunt „răspândaci” de coronavirus. „Adolescenții, nu doar la noi, sunt răspândaci de virus. Ei nu dezvoltă forme grave. Marea majoritate nu prezintă simptome vizibile, dar transmit virusul. (...)

Ministerul Educației trebuie să fie foarte sever și riguros să se asigure că profesorii, învățătorii țin cursurile online, că evoluează, că-și îmbunătățesc cunoștințele digitale”, spunea șeful Guvernului la B1 TV.