Lucian Bute: "Mendy e adversarul obligatoriu pe care mi l-a impus IBF"

Lucian Bute: "Mendy e adversarul obligatoriu pe care mi l-a impus IBF"

Lucian Bute se va confrunta cu francezul Jean-Paul Mendy pe 9 iulie la Romexpo din Bucureşti, într-o gală care se va numi "Campion pentru România". Bute a explicat cum a ajuns Mendy challanger la titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.

Pugilistul român Lucian Bute îşi va apăra în iulie pentru a opta oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Românul se va lupta cu francezul Jean-Paul Mendy, un pugilist în vârstă de 37 de ani, neînvins la profesionişti.

Mendy a semnat aseară contractul pentru meciul cu Bute, iar astăzi, la Bucureşti, Rudel Obreja, preşedintele FR de Box a susţinut o conferinţă de presă. Din Canada, Lucian Bute a avut o intervenţie în care a explicat de ce se bate cu Mendy, numărul 13 mondial în acest moment la supermijlocie.

În cadrul galei "Campion pentru România" se vor mai lupta doi români, Viorel Simion şi Dinu Bogdan.

Ne puteți urmări și pe Google News

"E adversarul obligatoriu pe care mi l-a impus IBF, în caz contrar aş fi putut pierde centura. Am văzut câteva meciuri cu el, e stângaci, ca şi mine, e un boxer inteligent, care nu riscă foarte mult. El nu are nimic de pierdut, are 29 de victorii şi nicio înfrângere şi cu siguranţă va veni la Bucureşti să dea tot ce are mai bun pentru a câştiga. Nu va fi uşor, nu va fi o plimbare în parc pentru mine.

Trebuie să-mi controlez emoţiile şi să nu fac greşeli. Obiectivul meu este să păstrez centura, să câştig meciul, dacă voi reuşi asta prin KO nu voi ezita să o fac. Rămâne de văzut dacă e cel mai valoros adversar al meu de până acum, are un palmares impresionant, a fost şi la Olimpiadă şi mă aştept să dea tot ce are mai bun la Bucureşti. Nu se poate spune că va fi meciul vieţii mele, vor mai fi şi altele", a declarat Bute.