Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Ministrul de Interne Lucian Bode cere anchete. Ce spune despre cazul comisarului Gavriș
EXCLUSIV. Ministrul de Interne Lucian Bode cere anchete. Ce spune despre cazul comisarului Gavriș

EXCLUSIV. Ministrul de Interne Lucian Bode cere anchete. Ce spune despre cazul comisarului Gavriș

Lucian Bode cere anchete. În dimineața aceasta, ministrul de Interne a cerut explicații urgente cu privire la modul în care au ajuns în spațiul public imaginile și informațiile cu privire la o prezență necorespunzătoare, la un restaurant, a adjunctului Poliției Capitalei, comisarul Radu Gavriș, filmări neasumate de nimeni.

Lucian Bode cere anchete. Ministrul a precizat că a fost declanșată cercetarea prealabilă și pe numele șefului Poliției Centrului Vechi, Cristian Ghica, ceea ce nu implică, momentan, suspendarea sa din funcția câștigată prin concurs.

Gavriș rămâne adjunct al Poliției Capitalei

Și comisarul Radu Gavriș a fost păstrat de ministru în funcția de adjunct al Poliției Capitalei. Lucian Bode l-a suspendat pe Gavriș doar din poziția de coordonator al campaniei anti-covid.

Bode a cerut Poliției Române să ancheteze de urgență cazul Gavriș Ancheta cerută astăzi de ministrul de Interne este efectuată de Poliția Română.

„În această dimineață, s-a dispus înlocuirea ofițerului Gavriș de la comanda activităților de prevenire și combatere Covid la nivelul municipiului. Am solicitat lămuriri cu privire la cum au ajuns în spațiul public acele imagini și date neasumate de nimeni și dacă șeful Poliției Centrului Vechi avea competențe să comunice ceea ce a comunicat public.

Acesta a spus: „comunicatele poliției sunt infecte” – așa ceva este inadmisibil. S-a declanșat cercetarea prealabilă, în timpul căreia ofițerul rămâne în funcția câștigată prin concurs. Poate fi suspendat sau pus la dispoziție doar în urma cercetării penale”, a explicat Lucian Bode.

Cristian Ghica, șeful Secției de poliție din Centrul Vechi, a mai declarat ieri și faptul că Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, ar fi victima unui filaj ilegal făcut de DIPI (serviciul secret al Poliției).

Bode: Polițiștii și jandarmii își fac treaba

Ministrul Bode a apreciat acțiunile întreprinse de polițiști și jandarmi în ziua respectivă și a dorit să înlăture orice dubii privind profesionalismul acestora.

„Resping categoric orice încercare de a pune semnul egal între derapajele unora, indiferent de funcția pe care o ocupă, și instituțiile statului român. Responsabilitatea și corectitudinea cu care au acționat polițiștii și jandarmii au condus la limitarea răspândirii pandemiei, evident, împreună cu majoritatea românilor care au înțeles să respecte restricțiile”, a comentat ministrul de Interne.

„În ceea ce privește activitățile întreprinse, în ziua respectivă au fost verificați 740 de operatori economici în București, dintre care trei în Centrul Vechi. Au fost verificate peste 7.700 de locații și obiective de interes, așa cum sunt restaurantele și terasele. În seara zilei de 22 ianuarie, în jurul orei 19:00-19:15, polițiștii au depistat 27 de persoane în localul respectiv. Au sancționat agentul economic cu 5.000 de lei, iar 25 de participanți au primit amenzi totale de 17.500 de lei. (…)”, a precizat Bode.

Polițiștii au deschis și trei dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au fost depistate în localul respectiv și trei persoane care ar fi trebuit să stea în izolare într-un hotel din București. Unul dintre cei trei cetățeni cercetați este austriac, a completat ministrul de Interne pentru Realitatea Plus.