Liderul clanului Boceanu, condamnat definitiv, a fugit din România

Liderul clanului Boceanu, condamnat definitiv, a fugit din România DIICOT. Sursa foto: arhiva EVZ

Autoritățile din România se confruntă cu un nou caz de fugă. Liderul clanului Boceanu a plecat din țară, deşi se sub control judiciar şi nu avea dreptul să părăsească România.

După Cătălin Cherecheș, încă un condamnat definitiv a fugit din România. Lucian Boceanu se afla sub control judiciar, Însă acest lucru nu l-a împiedicat să părăsească țara. Bărbatul era acuzat pentru constituirea unui grup infracțional, trafic de persoane și spălare de bani.

Lucian Boceanu a fugit din România

Liderul clanului Boceanu a fost condamnat definitiv pe 29 noiembrie la 12 ani de închisoare. Curtea de Apel de Piteşti s-a pronunțat în acest caz.

Lucian Boceanu este acuzat că a constituit un grup infracţional organizat. De asemenea, ancheta a arătat că acesta a făcut trafic de persoane şi spălare de bani.  După modelul fostului primar din Baia Mare, Lucian Boceanu a plecat din țară înainte ca oamenii legii să îl plaseze în arest.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dat în urmărire generală

La fel ca în cazul lui Cătălin Cherecheș, Bărbatul a reușit să treacă granița fără probleme. Lucian Boceanu se află în prezent în străinătate cu toate că nu avea voie să iasă din țară. Autoritățile din România l-au dat în urmărire generală din 29 noiembrie 2023.

Imediat după ce Curtea de Apel s-a pronunțat în ceea ce privește condamnarea definitivă, polițiștii au mers să îl ridice de la domiciliu. Acesta nu a fost găsit acasă.

Alături de bărbatul condamnat a dispărut și fratele lui mai mic, implicat în activitățile ilegale.Dafinel Boceanu, cercetat în același dosar a primit o condamnare de 9 ani şi 8 luni de închisoare. Acesta este acuzat proxenetism, trafic de persoane şi spălare de bani.

Încă un condamnat definitiv a fugit din România. Liderul clanului Boceanu, căutat de polițiști

Trafic de persoane. Sursa foto: Arhiva EVZ

Lucian Boceanu, căutat în Europa

Conform anchetei DIICOT, cei din clanul Boceanu au organizat o rețea de exploatare sexuală. Aceștia au acționat în perioada iunie 2016 – ianuarie 2019. În acest interval, membri grupării au racolat mai multe tinere. Acestea au fost convinse prin metoda lover boy să plece în orașul Lausanne din Elveţia pentru a se prostitua. Conform anchetei, 10 tinere s-au lăsat convinse de clanul condus de Lucian Boceanu.

Una dintre tinerele traficate de clanul Boceanu a fost ucisă în anul 2016 de un client. În acest mod, gruparea a ajuns în atenția autorităților elvețiene.