Evenimentul Zilei > International > Luați pe nepregătite de tehnologia modernă. Teroriștii nu mai pot fi localizați
Luați pe nepregătite de tehnologia modernă. Teroriștii nu mai pot fi localizați

Luați pe nepregătite de tehnologia modernă. Teroriștii nu mai pot fi localizați

Noul şef al Europol, Catherine De Bolle (foto), a declarat că pierderea de către agenţiile europene de aplicare a legilor, a capacităţilor de a intercepta dispozitivele mobile ale infractorilor odată cu lansarea tehniologiei 5G este o temă ce trebuia adusă în discuţie mai devreme, în contextul în care reţelele de comunicaţii sunt modernizate.

Catherine De Bolle a precizat că statele membre Europol nu dispun, deocamdată, de reglementări interne sau de tehnologii care să acopere breşele apărute odată ce reţelele 4G vor deveni învechite. „Este unul dintre cele mai importante instrumente de anchetă de care dispun poliţiştii şi serviciile, aşa că avem nevoie de acest lucru şi pe viitor”, a declarat Catherine De Bolle într-un interviu, dând exemplu localizarea unui copil răpit.

Autorităţile poliţieneşti europene pot, în prezent, să intercepteze şi să localizeze infractorii căutaţi folosind dispozitive de comunicaţii din reţeaua 4G, însă „nu le putem folosi în reţeaua 5G”, a precizat De Bolle, potrivit Rador.

Noul şef al Europol a menţionat faptul că agenţiile de aplicare a legii au fost introduse prea târziu în discuţiile legate de tranziţia la 5G, negocieri purtate între companiile de tehnologie, ceea ce înseamnă că oficialii sunt, în prezent, forţaţi să caute noi modalităţi de a limita efectele negative când poliţia va rămâne fără capacităţile de monitorizare în reţeaua 5G.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: