Lovituri pe bandă rulantă pentru liderul politic. BEC i-a spulberat toate visurile

Lovituri pe bandă rulantă pentru liderul politic. BEC i-a spulberat toate visurile

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a invalidat candidatura lui Viorel Cataramă în alegerile pentru Primăria Capitalei.

Motivul care stă la baza respingerii candidaturii omului de afaceri este reprezentat de faptul că mai multe semături ar fi fost falsificate.

De asemenea, Biroul Electoral a anunțat că respinge și lista de candidați ai partidului său pentru Consiliul General al Municipiului București.

Cataramă susține că va ataca decizia Biroului Electoral în Instanță.

„Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a luat o decizie ilegală: a invalidat candidaturile Mișcării Patrioților Români (MPR) la Consiliul General respectiv la Primăria Capitalei.

Vom ataca această hotărâre în Instanță.

Rog pe toți membrii și simpatizanții noștri să aibă încredere în justiție. Să avem credință că un astfel de abuz va fi sancționat ca atare!”, scrie Viorel Cataramă pe Facebook.

„Astazi, in Piata Victoriei se naste MISCAREA PATRIOTILOR ROMANI, o forta care lupta pentru SUVERANITATEA Romaniei si care se bazeaza pe sprijinul patriotilor, a celor curajosi, dispusi chiar sa-si dea viata pentru binele patriei lor! (...) Cerem Guvernului si Parlamentului sa nu mai prelungeasca starea de alerta, sa le redea romanilor libertatile si dreptul la o viata normala!” a spus Viorel Cataramă la înființarea partidului.

Conform unui comunicat de presă, MPR este o alianță electorală formată din următoarele partide:

- DREAPTA LIBERALA (DL)

- PARTIDUL PENTRU PROIECTE SI IDEI DE INTERESE LOCALE (PPIIL)

- PARTIDUL ROMANIEI EUROPENE (PRE)

- PARTIDUL VIOLET-DEMOCRATIE DIRECTA (PV-DD)

- PARTIDUL SOCIALIST CRESTIN (PSC)

- PARTIDUL NATIONALIST (PN)

- PARTIDUL PIRAT ROMANIA (PIRAT)

În realitate, alianța electorală nu a fost recunoscută oficial.

Candidatura lui Cataramă, respinsă și la prezidențialele din 2019.

Omul de afaceri a  trecut printr-o situție similară, atunci când și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale din 2019.

Atunci, BEC a decis invalidarea candidaturii și semnului electoral înregistrat de Cataramă, întrucât „s-a constatat că un număr semnificativ de semnături prezentate ca aparţinând unor persoane diferite prezintă elemente de similitudine evidentă de natură a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000”.

Ne puteți urmări și pe Google News