Procurorii au solicitat ca unul dintre cei mai mari traficanți de droguri să fie închis pe viață. Ei l-au acuzat pe „El Chapo” (62 de ani) că a importat sau că a încercat să importe cel puțin 1.400 de tone de cocaină.

Parchetul a subliniat, în rechizitoriul său transmis judecătorului federeal al Brooklyn-ului, Brian Cogan, că „în timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa“, potrivit Agerpres.

„El Chapo“ se face vinovat, conform Ministerului Public,  de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.400 de tone de cocaină. În același timp, interlopoul mexican este acuzat de același lucru și în privinița altor tipuri de droguri: 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină.

Din ianuarie 2017, de când a fost extrădat din Mexic, „El Chapo” este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC).

Joaquin Guzman a fost declarat vinovat, în 12 februarie, pentru 10 capete de acuzare. Sentința a fost dată după trei luni de proces ce au documentat extrema violenţă şi corupţie a cartelurilor.

Dacă nu se va produce vreo surpriză, la data de 17 iulie, interlopul mexican „El Chapo”  ar trebui să fie condamnat la închisoare pe viaţă, potrivit aceleiași surse.