Lovitură uriașă pe piața media. Posturile care ies din grila de programe din 2020

Lovitură uriașă pe piața media. Posturile care ies din grila de programe din 2020

Lovitură grea pentru Telekom. Americanii de la Discovery au anunțat ieșirea din grila de programe.

Discovery și Telekom România nu s-au înțeles din punct de vedere financiar și astfel, în 2020, posturile celebrei companii americane vor ieși din grilă. Fanii sportului și pasionații de documentare vor avea cel mai mult de suferit. Eurosport, Discovery, TLC și Travel Channel vor fi eliminate din grila celor de la Telekom, începând din 2020.

Cei pasionați de sport sunt cei mai vocali mediul virtual, iar majoritatea au anunțat că vor trece la RCS RDS, care are nu mai puțin de 4 posturi de sport și deține cele mai importante competiții din fotbal, tenis ș.a.

Telekom România a anunțat decizia radicală în mediul virtual:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Telekom România a purtat numeroase negocieri cu Discovery, în încercarea de a ajunge la un acord de retransmisie. Condițiile financiare impuse de Discovery au făcut imposibil să ajungem la acest acord, astfel încât canale precum Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC și Travel Channel vor fi eliminate din grila Telekom.

Regretăm această situație și dorim să îi asiguram pe clienții nostri că noile canale incluse în grilele Telekom, National Geographic (National Geographic SD şi HD, National Geographic Wild SD şi HD şi National Geographic People) Docubox, Viasat HD (Viasat Explore HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD), canalul de lifestyle Travel XP, canalele de sport Fight Box, Look Sport 2 şi Look Sport 3, canalul de știri Euronews şi canalul de filme și seriale Timeless Drama Channel (TDC), prin varietatea conținutului, acoperă nevoia telespectatorilor de a urmări noi show-uri și documentare, programe de lifestyle, competiții sportive îndrăgite, filme și știri despre viața socială, politică, economică și culturală din Europa", a notat Telekom Romania pe Facebook.

Pe fondul ruperii relației dintre Telekom și Discovery, au apărut zvonuri cu privire la o posibilă retragere a companiei din România.