Protestele din SUA, ca urmare a decesului lui George Floyd, au devenit tot mai violente. Însă, în Denver, manifestanții vor avea parte de o „alinare” din partea forțelor de ordine.
Un judecător al Districtului Denver a ordonat vineri poliției din Denver să înceteze utilizarea gazelor lacrimogene, gloanțelor din plastic și a altor forțe „mai puțin letale”, cum ar fi grenade flash împotriva protestatarilor din oraș.
Aportul temporar vine ca răspuns la procesul ntentat joi la Judecătoria Denver de protestatarii care se plâng de forța excesivă de către ofițeri în timpul manifestațiilor. Tyrone Campbell, un purtător de cuvânt al Poliției din Denver, a declarat că autoritățile vor respecta ordinul judecătorului.
Moartea din George Floyd, originea din Minneapolis, din Houston, în timpul arestării pentru o infracțiune non-violentă, a atins protestele naționale împotriva utilizării forței de către poliție.
Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat proteste în SUA, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genuchiul pe gâtul lui.
Manifestațiile din SUA au devenit tot mai violente. Până în prezent, 51 de persoane au fost arestate de autorităţile federale în legătură cu „revoltele violente”. Poliţia a procedat în total la circa 10.000 de arestări în tulburările care au avut loc în paralel cu aceste adunări, potrivit unei estimări preluate de media americane.
Bill Barr a afirmat că „agitatori extremişti” au „confiscat” manifestaţiile, citând în special grupul de extremă-stângă Antifa.
„Vedem, de asemenea, actori străini care manipulează toate părţile pentru exacerbarea violenţei”, a adăugat ministrul, fără alte precizări. Altfel, sute de oameni au participat la funeraliile lui George Floyd organizate la Minneapolis. Toți cei prezenți au ținut un moment de reculegere timp de 8 minute și 46 de secunde, exact timpul cât George Floyd a fost strivit la pământ de polițiști. „Nu pandemia de coronavirus l-a ucis pe George Floyd. A fost cealaltă pandemie pe care o știm prea bine aici în America, pandemia de rasism și discriminare l-a ucis pe George Floyd”, a declarat Ben Crump, avocat al familiei lui George Floyd.