Lovitură pentru americani. Rusia a pus monopol pe una dintre planete. „Noi am fost primii”

Lovitură pentru americani. Rusia a pus monopol pe una dintre planete. „Noi am fost primii”

În vreme ce SUA a pus pe foaie noi expediții pe Marte, Agenția Spațială Rusă a făcut un anunț surprinzător.

Dimitri Rogozin, directorul Agenției Spațiale Ruse, a făcut o declarație suprinzător, după ce a spus că Venus este o planetă rusească. „Credem că Venus este o planetă rusească”, a afirmat fostul vicepreşedinte al guvernului rus şi în prezent şeful Roscosmos.

Cum de consideră Rusia că Venus este planeta ei? Potrivit lui Rogozin, „ţara a fost prima şi singura care a trimis pe Venus” numeroase sonde (inclusiv Venera 7) în ultimii zeci de ani. „Sonda noastră a colectat informaţii pe planetă: este un adevărat iad”, a explicat directorul agenţiei spaţiale. Spre deosebire de ruși, NASA nu efectuat vreodată acest tip de explorare.

Mai mult, Roscosmos plănuiește să lanseze noi expediții către Venus, considerând că această planetă „este mai interesantă decât Marte” și că ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să înţeleagă mecanismele schimbărilor climatice de pe Pământ. „Nu trebuie să intarziem”, a mai spus Dmitry Rogozin.

Detalii despre noua misiune

Noua misiunea a Rusiei pe Venus este încă în stadiul de planificare și este probabil să fie condusă cu NASA, relatează Sciencetimes. Cu toate acestea, Dmitry Rogozin, șeful lui Roscosmos (Agenția Spațială Rusă), a spus că planifică, de asemenea, o misiune separată pe Venus, care probabil se va desfășura fără niciun ajutor din partea vreunei țări.

„Credem că Venus este o planetă rusă, deci nu ar trebui să rămânem în urmă”, a spus Rogozin. Explorarea lui Venus face parte din misiunile spațiale ale rușilor pentru 2021-2030. Declarațiile vin după ce oamenii de știință au anunțat că au detectat în norii acizi ai planetei Venus un gaz numit fosfină și au susținut ipoteza că organismele vii plutesc în norii planetei Venus.

Fosfina este o moleculă formată dintr-un atom de fosfor și trei atomi de hidrogen. Pe Pământ, fosfina este asociată cu viața, cu microbii care trăiesc în intestinele animalelor, cum ar fi pinguinii, sau în medii sărace în oxigen, cum ar fi mlaștinile. Este un gaz inflamabil, murdar, toxic, produs de bacterii care nu necesită oxigen, relatează Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News