Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură năpraznică pentru PSD! Se pregătește un alt comisar european din partea României
Lovitură năpraznică pentru PSD! Se pregătește un alt comisar european din partea României

Lovitură năpraznică pentru PSD! Se pregătește un alt comisar european din partea României

Scandalul declanșat de nominalizarea Rovanei Plumb ca și comisar european din partea PSD pare să fie fără sfârșit. Un alt candidat se pregătește să-i ia locul. Marius Nica

Potrivit unei știri difuzate de România TV, Rovana Plumb va fi înlocuită cu un alt membru PSD.

”Rovana Plumb care a fost nominalizată pentru funcția de Comisar European ar urma să fie înlocuită de Marius Nica, urmând ca Viorica Dăncilă să trimită o nouă propunere către Bruxelles.

Marius Nica este un apropiat al Rovanei Plumb. Acesta fost ministru al Fondurilor Europene atât în Guvernul condus de Victor Ponta, cât și în Guvernul condus de Mihai Tudose.

Marius Nica este specialist în fonduri europene, dar și în tot ceea ce înseamnă conexiunile de la Bruxelles.

Anterior, au fost mai multe discuții legate de numirea Rovanei Plumb pentru funcția de Comisar European”,  a transmis RTV.

Marius Nica, a fost propus pentru funcția de Ministru delegat al Fondurilor europene în 2017. Era consilier de stat al premierului Mihai Tudose. Marius Nica a mai fost și consilier de stat al fostului premier Sorin Grindeanu și a ocupat funcția de ministru al Fondurilor Europene în guvernul Ponta, perioada martie – noiembrie 2015.

A absolvit Academia de Informatii, a lucrat in MApN, a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului si la Ministerul Muncii.

În ianuarie 2018 și-a dat demisia.

În cele trei luni de mandat, ministerul condus de Marius Nica a semnat contracte e finanțare în valoare totală de peste 4 miliarde euro, potrivit comunicatului.

„Provocările anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a spus atunci Marius Nica.