Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură de grație în dosarul Black Cube! Acordul spionului Ron Weiner nu e valabil
Lovitură de grație în dosarul Black Cube! Acordul spionului Ron Weiner nu e valabil

Lovitură de grație în dosarul Black Cube! Acordul spionului Ron Weiner nu e valabil

Dosarul Black Cube ia o întorsătură neașteptată. Dacă pentru unul dintre spionii șefei DNA, David Geclovicz, acordul de recunoaștere a vinovăției a fost admis iar mai tânărul spion israelian a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni, cu suspendare, judecătorii Tribunalului București au luat altă decizie în cazul lui Ron Weiner

 Astfel, magistrații au respins, ieri, acordul de recunoaștere a vinovăției. Mai mult, înțelegerea a fost retrimisă procurorilor DIICOT în vederea continuării urmăririi penale. Decizia nu este însă definitivă.

Israelienii și-au cerut scuze

Dezbaterile în acest dosar au avut loc luni, însă judecătorul a amânat cu o zi pronunțarea unei decizii în legătură cu acordul încheiat de Ron Weiner cu DIICOT. Israelianul și-a cerut scuze în sala de judecată față de persoanele care au avut de suferit în urma acțiunilor sale, susținând că este conștient de gravitatea faptelor de care este acuzat. „Îmi pare rău pentru acțiunile mele, în fața victimelor și a părților vătămate. Am venit în România fără intenția de a încălca legea. Am venit ca un angajat al unei firme, crezând că fac un serviciu legal. În momentul în care am întâlnit Poliția, am înțeles caracterul ilegal al acțiunilor mele și am înțeles să cooperez cu autoritățile. Doresc să continui să colaborez, pentru a se afla adevărul și pentru mine și pentru societatea românească în general”, a spus Ron Weiner. Singurul arestat în acestă cauză este fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir. Acesta a refuzat să încheie un acord cu procurorii, susținând că este nevinovat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: