Într-un sondaj de opinie comandat de UDMR referitor la opțiunile cetățenilor români de etnie maghiară, cota de  încrederea lui Liviu Dragnea este de 4 la sută. „Am purtat discuții, purtăm discuții și o să purtăm discuții în continuare cu cei de la UDMR și îmi exprim încrederea că parlamentarii UDMR vor face ceea ce își dorește electoratul care i-a votat, vor acționa în conformitate cu voința electoratului maghiar.

Eu nu cred că votanții UDMR nu și-l mai doresc pe Dragnea (..), dimpotrivă, sunt convins că nu îl mai suportă, exact cum probabil mai mult de 85-90% din populația României nu îl mai suportă pe Dragnea și ar vrea să pună punct acestui regim nenorocit care face un rău imens României. Eu mă aștept ca parlamentarii UDMR să acționeze în conformitate cu voința și cu interesele cetățenilor care i-au trimis în Parlament”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, vineri, la Alba- Iulia.

 

În legătură cu faptul că liderul Uniunii susține că nu s-a întâlnit cu Ludovic Orban, acesta a precizat că nu dorește să intre într-o polemică legată de „diferitele intersecții pe care le-am avut cu domnul Hunor în ultima perioadă”. Președintele PNL a adăugat că nu renunță la încercarea de a-l convinge pe Kelemen și că la viitoarele negocieri „vom pune pe masă toate lucrurile,”. ”Eu cred că puțin aici domnul Hunor a pus căruța înaintea boilor. Noi nu discutăm de formarea unui nou Guvern, noi discutăm dacă Guvernul acesta este rău sau nu este rău. Punctul nostru de vedere este că acest Guvern este un rău imens pentru România (…) Dacă ei consideră că este rău Guvernul , trebuie să voteze moțiune de cenzură. Or ei trebuie să hotărască dacă acest Guvern este rău sau nu. Până acum s-au arătat ca și cum l-au considerat că este bun”, a afirmat Orban. Liderul liberal a adăugat că degeaba îi cere Kelemen formula unui nou guvern acum.  

„În ceea ce privește discuțiile despre o formulă de guvernare ulterioară, asta se declanșează după căderea Guvernului și în mod evident noi suntem pregătiți să preluăm guvernarea, avem programul de guvernare reactualizat, avem o formulă de oameni care să fie capabilă să exercite guvernarea și de altfel am și pregătit un proiect de buget ca să arătăm că suntem pregătiți să guvernăm in 2019”, a precizat liderul liberal. Ludovic Orban a opinat că „cea mai bună soluție pentru România, în cazul căderii guvernului, este reîntoarcerea la popor, pentru că opțiunile politice s-au modificat dramatic în raport cu opțiunile politice care au fost exprimate la alegerile din 2016”, adică alegeri anticipate.