LOVITURĂ CRUNTĂ pentru Monica Iacob Ridzi, VIZATĂ DE O MĂSURĂ care îi va influenţa viaţa semnificativ. DECIZIA A FOST LUATĂ la Ministerul Tineretului şi Sportului

LOVITURĂ CRUNTĂ pentru Monica Iacob Ridzi, VIZATĂ DE O MĂSURĂ care îi va influenţa viaţa semnificativ. DECIZIA A FOST LUATĂ la Ministerul Tineretului şi Sportului

Lovitură cruntă pentru Monica Iacob Ridzi, vizată de o măsură care îi va influenţa viaţa semnificativ. Decizia a fost luată la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului au cerut executarea silită pentru Monica Iacob Ridzi, măsura fiind luată pentru a se recupera un prejudiciu în valoare de 640.000 de euro, în dosarul în care a fost condamnată definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, conform antena3.ro.

Fostul Ministru al Turismului, Monica Iacob Ridzi, a ieșit din închisoare la data de 24 octombrie 2016, însă nu definitiv, ci pentru trei zile. Ridzi a beneficiat de această permisie datorită faptului că execută o pedeapsă în regim liber la Peniteniciarul Gherla. Periodic, în funcție de comportamet, aceasta poate ieși pentru câteva zile, respectând anumite condiții.

Închisă în secția exterioară a Penitenciarului Gherla, unde-și ispășește o pedeapsă de 5 ani pentru abuz în serviciu, fostul deputat Monica Iacob Ridzi face parte din trupa ”Morgana”. Ea a debutat miercuri seara la Teatrul Național din Cluj Napoca, în spectacolul ”Selfie”, alături de alte opt deținute.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Doarul Ridzi”

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, pe 16 februrie 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consilieră Ioana Vârsta a primit o pedeapsă tot de 5 ani.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

În acest scop a fost alocată firmelor Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locuri din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen, potrivit procurorilor.

De asemenea, procurorii au acuzat-o pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.