Evenimentul Zilei > International > OFICIALII Londrei îl acuză pe PUTIN de OTRĂVIREA spionului Skripal. Este „EXTREM de probabil” ca LIDERUL să fi dat ORDINUL FATAL
OFICIALII Londrei îl acuză pe PUTIN de OTRĂVIREA spionului Skripal. Este „EXTREM de probabil” ca LIDERUL să fi dat ORDINUL FATAL

OFICIALII Londrei îl acuză pe PUTIN de OTRĂVIREA spionului Skripal. Este „EXTREM de probabil” ca LIDERUL să fi dat ORDINUL FATAL

După ce premierul britanic Theresa May a susținut că este „foarte probabil” ca Rusia să se afle în spatele încercării de asasinat a agentului dublui Serghei Skripal, un alt oficial britanic lansează acuzații extrem de grave. Ministrul de Externe al Regatului, Boris Johnson, consideră că președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi ordonat el însuși atacul.

Șeful diplomației britanice a sugerat faptul că Londra îl bănuiește pe Putin pentru ordinul care l-a lăsat în spital în stare „critică” pe fostul spion, potrivit The Independent.

 

„Nu avem nimic contra ruşilor înşişi. Nu va exista nicio rusofobie drept rezultat a ceea ce se întâmplă acum. Cearta noastră este cu Kremlinul lui Putin şi are de-a face cu decizia lui – noi considerăm că există o probabilitate covârşitoare să fi fost decizia sa – de a direcţiona folosirea unui agent neurotoxic pe străzile din Regatul Unit, pe străzile din Europa, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial", a afirmat Boris Johnson.

Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiţi în stare inconştientă pe o bancă lângă un centru comercial din Salisbury şi de atunci se află în stare critică.

De atunci, tensiunile au fost într-o continuă creștere între Rusia și Marea Britanie, în timp ce anchetatorii dijn insule încearcă să determine cine este vinovat pentru această faptă.