Evenimentul Zilei > Actualitate > Londonezii, îngroziți de nomazi călare. Au intrat dezbrăcați în lacul în care înotau copii
Londonezii, îngroziți de nomazi călare. Au intrat dezbrăcați în lacul în care înotau copii

Londonezii, îngroziți de nomazi călare. Au intrat dezbrăcați în lacul în care înotau copii

Scene terifiante în cel mai popular parc din Londra. Nomazi călare au luat cu asalt lacul de agrement, unde au intrat cu caii, peste copiii care se bălăceau în apă.

Mama unei fetițe  de 11 ani relatează ca aceasta din urmă a izbucnit în plâns după ce a asistat la scenele cumplite de violență împotriva animalelor. Ea a chemat poliția după ce mai mulți bărbați, călare și dezbrăcați la bustul gol,  și-au băgat caii în apă, pentru a-i răcori, în lacul Serpentine. Călăreții nu au ținut cont că în lacul de agrement înotau mulți copii. Filmările realizate de un spectator au arătat o mamă strigând la aceștia, dar fără a-i determina să iasă din apă.

Filmările făcute de un spectator au arătat-o ​​în fața grupului, despre care se crede că sunt nomazi. În hărmălaia sonoră pare că se aude unul care spune „Taci, mă!”. Aceștia pretindeau că răcoresc animalele din apă. Poliția a fost chemată pe măsură ce tensiunile dintre grup și Rebecca au crescut. Femeia a povestit pentru MailOnline cum ea și fiica ei au fost zguduite de calvarul „terifiant” la care au fost expuse. A duce caii în apă a pus în pericol în primul rând viața copiilor care înotau acolo și apoi, a animalelor în sine.

„Se comportau ca niște monștri”

„Se comportau ca niște monștri într-un spectacol de luptă pantomimă. Călăreau caii, goi, cu o asemenea vitejie, ca și cum ar fi intenționat să facă un spectacol. A fost incredibil. Dacă nu ar fi surprins cineva imagini cu scena, probabil că nimeni nu ne-ar crede. Știu că nomazii au o legătură profundă cu caii lor și continuă să spună că este cultura lor.

Dar mai spun și că suntem rasiști și că vrem să le-o alterăm cerându-le să iasă cu caii afară din piscină. Dar este în cultura lor să pună în pericol copiii sau să abuzeze de animale? Eram îngrijorată nu doar pentru fiica mea, ci  pentru toți ceilalți copii din apă”, a relatat Rebecca.Femeia a susținut că grupul, care număra până la 12 persoane în total, era în stare de ebrietate și devenea din ce în ce mai agresiv, făcând o serie de gesturi și comentarii către ea și către alți oameni din parc.

Calvarul a durat în jur de 30 de minute

„La un moment dat, unul dintre cai a început să alunece, iar acești bărbați au început să-l lovească cu bestialitate, a mai spus Rebecca. De asemenea, unul din cai era cu totul în apă, abia i se mai vedea capul. M-am simțit ca un animal în cușcă care îl urmărește pe acest om atât de crud. Am încercat să-i spun fiicei mele că vom vorbi despre asta acasă, dar a fost absolut afectată de cele văzute. Caii sunt animalele ei preferate. Am văzut-o plângând așa doar când iepurele ei a murit”.

Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat că ofițerii au fost chemați la ora 16:36, când sesiunile de înot au fost întrerupte brusc. Poliția a dezvăluit că nu au fost făcute arestări. „Poliția a fost chemată sâmbătă, 5 iunie în jurul orei 16:36 la incidentul cu cai din Serpentine, Hyde Park. Ofițerii le-au spus călăreților călăreți că este o infracțiune intri cu animale în Serpentine. Au ieșit din apă și au părăsit zona”.

Comentariile de sub o postare pe rețelele de socializare care împărtășesc videoclipul sugerează că animalele ar fi putut fi aduse în apă înainte de a fi fost alergate de-a lungul pistei de biciclete de pe terasamentul parcului. „I-am văzut galopând pe pista de biciclete, încălcând limita de 20 mph. Din fericire, ca de obicei, nu existau biciclete”, a comentat cineva.

Alți nomazi în jurul Londrei

Utilizatorii Twitter au relatat că s-au văzut cai și în altă parte a capitalei sâmbătă după-amiază, inclusiv în jurul orelor 15 – 20 la Bishopsgate și la Borough High Street. Nu se știe dacă bărbații au făcut parte din același grup pe care poliția a trebuit să-l evacueze din Parcul Ravenscourt din vestul Londrei săptămâna trecută.

Joi seara, la ora 19:00, aproximativ 12 rulote și mașini au ajuns parcate în Parcul Ravenscourt – la doar trei zile după ce au fost forțate să iasă din Kew Green, care se află la doar 3,7 mile distanță, marți.

Jim, membru al comunității de nomazi din parc, a susținut că au trebuit să se mute într-o zonă mai bogată după ce, dincolo, oamenii au pătruns în rulotele lor și alții au fost victime ale abuzurilor rasiste. Miercuri, reprezentanții legali ai Consiliului Richmond au declarat că a primit un ordin care le interzice nomazilor să se întoarcă în Kew în următoarele trei luni.

Jim a mai spus că nu știe unde să-și ducă familia după ce grupul a fost mutat din trei locații în 24 de ore. „Tocmai am sosit noaptea trecută de la Kew. Suntem abuzați, nefiind lăsați să rămânem undeva. Am fost mutați de trei ori în 24 de ore”. El a susținut că oamenii au încercat să pătrundă în rulotele lor.

„Atunci când a sosit poliția, ne-au reproșat, tot nouă, ca întotdeauna, ceea ce cred că este dezgustător. Când ai șase copii și nici măcar nu ai timp să-i hrănești, pentru că până ai gătit o masă, trebuie să pleci din nou, e inuman. Unii dintre băieții de aici au probleme reale de sănătate mintală din această cauză – unii chiar s-au gândit să se sinucidă. Nu știu unde vom merge mai departe, așa că voi merge doar în mașina mea și voi ajunge pe autostradă”.

Jim a mai spus că „avea chef să plângă” după ce grupul a fost mutat de la Kew Green, pentru că nu știa unde să meargă.

„Trebuie să mă uit la soția mea și să-i spun că nu știu unde mergem, ceea ce nu te face să te simți prea bărbat, nu-i așa? Ieri m-am așezat și mi-a venit să plâng, pentru că stau într-o remorcă cu soția și copiii mei nu pot ieși afară. Dacă merg în parcul de joacă de acolo, sunt numiți și insultați de ceilalți copii, așa că nu îi las să iasă. A fost bine aici, pentru că avem toalete publice. Orice gunoi pe care îl vedeți era acolo când am ajuns”.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Richmond a spus anterior că nu a avut pagube Kew Green după ce grupul a fost forțat să plece. Grămezi de gunoi care au fost lăsate în urmă au fost îndepărtate de oficiali. Fotografiile, făcute înainte ca grupul să se mute, arătau un grup de bărbați care stăteau și beau bere,  iar alții au fost văzuți spulberând un stejar mare cu două macete, în timp ce păreau să construiască un leagăn.

Sursa foto: Twitter