Locul superb din România, comparat cu Amazonul. E raiul pe pământ

Locul superb din România, comparat cu Amazonul. E raiul pe pământ Delta Dunării, Sursa foto: Arhiva EVZ

Delta Dunării se numără printre destinațiile care atrag milioane de turiști. Atrași de peisaje și biodiversitate, aceștia nu ezită să promoveze locul unic din România. Printre cei impresionați de acest colț de Rai s-a numărat și renumitul jurnalist Charlie Ottley. Fascinat de hotelul plutitor și de capodopera naturii, acesta a comparat zona cu Pădurea Amazoniană.

Charlie Ottley, impresionat de peisajele din Delta Dunării

Jurnalistul britanic a vizitat Delta Dunării împreună cu fiul său. Charlie Ottley s-a cazat la hotelul plutitor și s-a declarat fascinat de experiența trăită. Aflat pentru prima dată în această zonă a României, documentaristul s-a bucurat din plin de vacanță.

Delta Dunării

Sursa foto: Arhiva EVZ

Recent, el a mărturisit că Delta Dunării „este pentru iubitorii de natură și observatorii de păsări ceea ce este Olimpiada pentru fanii sportului”.

Destinația din România a fost comparată cu Pădurea Amazoniană

Jurnalistul britanic a mai vizitat România și a realizat o serie de documentare legate de zona Transilvaniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ceea ce descopăr se simte ca o țară în interiorul unei țări, o sălbăticie atât de nealterată și expansivă încât se potrivește sau depășește munții Carpați mai cunoscuți pentru fauna și cultura bogată”, a spus el, conform The Guardian.

Britanicii, îndemnați să viziteze Delta Dunării

Charlie Ottley i-a îndemnat pe britanicii să viziteze zona și să descopere singuri peisajele impresionante. În plus, jurnalistul a amintit și de canoistul Ivan Patzaichin.

„Este ca o altă lume. Este unul dintre cele mai diverse locuri din lume, nu doar din Europa. Acesta este Amazonul Europei.  Dacă îți place viața sălbatică și observarea păsărilor, Delta Dunării este o necesitate absolută. Oamenii vin aici și când vor o pauză spirituală. Chiar se simte ca și cum ai lăsa civilizația în urmă”, a adăugat jurnalistul.

Charlie Ottley

Sursa foto: Instagram

Impresionat de bisericile rupestre

Delta Dunării nu este singurul colț al României vizitat de cunoscutul jurnalist. După ce s-a declarat îndrăgostit de zona Transilvaniei, acesta a poposit și în Geoparcul Oltenia de sub Munte. Atras de bogăția culturală a locului, acesta a decis să se implice în promovare.

Bisericile rupestre din Peștera Liliecilor au fost principalele puncte de atracție pentru jurnalistul britanic și echipa sa.

Delta Dunării

Sursa foto: Pixabay

„M-au impresionat bisericile rupestre prin unicitatea și istoria lor. Peștera în sine este interesantă, dar să văd exact cum funcționau aceste lăcașe de cult aparte, a fost ca o călătorie fascinantă în timp. Am spus și cu altă ocazie și voi repeta, Oltenia de sub Munte este o comoară neexplorată a României, o regiune încărcată de istorie și frumusețe naturală”, preciza Charlie Ottley.